طرز تهیه مربای هویج با خلال بادام
به گزارش شهر وبلاگ، هیچ چیز بیشتر از یک صبحانه لذیذ نمی تواند باعث نشاط گردد، اما برای این منظور نیازی به تهیه صبحانه هایی که سخت تهیه می گردد، نیست. برای این منظور کافی است یک مربای لذیذ تهیه کنید. مربای هویج با خلال بادام یک گزینه مناسب خواهد بود که طرز تهیه آن را در ادامه توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - مربای هویج همراه با کره یا خامه یکی از گزینه های خوب برای صبحانه ای لذیذ و مقوی است، مخصوصا برای بچه ها که تمایل چندانی به خوردن صبحانه ندارد؛ بنابراین یک مربای خوشمزه که خودتان آن را در منزل تهیه نموده باشید، طعم و رنگ مطبوعی به سفره صبحانه شما می بخشد.
مواد لازم برای تهیه مربای هویج با خلال بادام
مواد لازم برای تهیه این مربا را در جدول زیر مشاهده می فرمایید.
مواد لازم | |
هویج | 250 گرم |
خلال بادام | 3 قاشق غذاخوری |
خلال پوست پرتقال | 1 قاشق چایخوری |
شکر | 500 گرم |
گلاب | 1 قاشق چایخوری |
زعفران ساییده شده | نصف قاشق چایخوری |
چند نکته:
بسته به ذائقه خودتان، اگر تمایل دارید که مربا شیرین تر باشد، می توانید مقدار شکر را تا یک کیلوگرم نیز افزایش دهید.
برای تهیه خلال پوست پرتقال، ابتدا باید یک قشر نازک از پوست پرتقال را با یک کارد میوه خوری تیز بگیرید، به طوری که سفیدی پرتقال روی آن نباشد. سپس پوست پرتقال ها را به قطعات کوچک برش بزنید و داخل قابلمه بریزید، مقداری آب سرد به آن اضافه کنید تا سطح پوست پرتقال ها پوشانده گردد و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید، یک جوش که زد، آن را از روی حرارت بردارید و داخل یک آبکش بریزید و مقداری آب سرد روی آن بریزید، سپس صبر کنید تا آب اضافی آن برود. مجددا خلال های پوست پرتقال را داخل یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید تا سطح خلال ها پوشانده گردد. پس از یک جوش زدن دوباره داخل آبکش بریزید، این کار را آنقدر تکرار کنید تا زمانی که از خلال پوست پرتقال چشیدید، شیرین شده باشد. به طور معمولا چهار الی پنج مرتبه کافی خواهد بود. در سرانجام خلال های پوست پرتقال را روی یک پارچه تمیز بریزید تا آب آن ها کاملا گرفته گردد. ترجیحا از خلال پوست پرتقال تامسون بهره ببرید.
طرز تهیه مربای هویج با خلال بادام
- خلال بادام را که از حدود دو الی سه ساعت قبل خیس کنید.
هویج ها را کاملا با آب سرد بشویید، سپس پوست آن ها را بگیرید.
- اکنون باید هویج ها را رنده ریز بزنید یا چرخ کنید.
- هویج و خلال بادام را داخل یک قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کنید تا سطح مواد پوشانده گردد. قابلمه را روی حرارت متوسط شعله اجاق گاز قرار دهید.
- پس از آنکه مربا یک جوش زد، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را نیمه باز بگذارید.
- زمانی که هویج و خلال پخته شدند، شکر را به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا شکر در مربا حل گردد.
- اکنون زعفران را نیز به مربای هویج با خلال بادام اضافه کنید.
- پس از گذشت پنج دقیقه، گلاب را نیز به مواد اضافه نمایید و بلافاصله مربا را از روی حرارت بردارید و درب قابلمه را بگذارید.
مربا آماده است، صبر کنید تا سرد گردد و آن را داخل شیشه بریزید. حتما باید مربا را داخل یخچال نگهداری کنید. برخی از خلال پسته نیز در مربا هویج استفاده می نمایند، اما چون در اینجا از خلال بادام استفاده شده است، دیگر احتیاجی به خلال پسته نیست؛ زیرا استفاده همزمان از هر دوی آن ها در مربای هویج، طعم خوبی به آن نخواهد داد.
چند نکته:
اگر در مراحل پخت مربا به اضافه کردن آب احتیاج بود، باید آب جوش اضافه کنید. توجه داشته باشید که بعد از افزودن شکر به هیچ وجه به مربا آب اضافه نکنید، زیرا وجود شکر مانع از تبخیر آب اضافی می گردد و در سرانجام مربا یک دست نخواهد بود.
- برای جلوگیری از کپک زدن مربای هویج با خلال بادام، حدود یک سوم قاشق چایخوری پودر دارچین را همراه با گلاب به آن اضافه کنید.
- توجه داشته باشید که مربای هویج نباید آب زیادی داشته باشد، زیرا بافت آن یک دست بودن خود را از دست خواهد داد.
میزان شکر مربا به سلیقه خودتان بستگی دارد، اما سعی کنید حتی الامکان از شکر کمتری بهره ببرید. امروزه پزشکان از افزایش خطر ابتلا به دیابت خبر می دهند، بنابراین یک صبحانه خوشمزه را با حجم زیادی از شکر به سم تبدیل نکنید. هویج حاوی آنتی اکسیدانی به نام بتاکاروتن است، این آنتی اکسیدن سبب فراوری ویتامین A. در بدن می گردد. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن و به تعویق انداختن پیری موثر است، به علاوه ویتامین A. در محافظت از پوست و یاری به سیستم گوارش نقش مهمی را ایفا می نماید.
منبع: setare.com