کارشناسان جهانی: واکسن های فعلی ظرف یک سال بی اثر می شوند
به گزارش شهر وبلاگ، در حدود 66 درصد از شیوع شناس ها، ویروس شناس ها و متخصصان بیماری های عفونی گفته اند که فکر می کنند ظرف 12 ماه، ویروس درجاتی از جهش را تجربه خواهد کرد که باعث می شود نسل اول واکسن ها در پیشگیری از عفونت بی اثر و بی فایده شوند.
دوسوم از کارشناسان بیماری در سراسر جهان باور دارند که سویه های ویروس کرونا واکسن های جدید را در ظرف یک سال بی اثر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از دیلی میل، بنا بر پژوهشی که توسط بنیاد اتحاد واکسن مردم اجرا شده است، در حدود 66 درصد از شیوع شناس ها، ویروس شناس ها و متخصصان بیماری های عفونی گفته اند که فکر می کنند ظرف 12 ماه، ویروس درجاتی از جهش را تجربه خواهد کرد که باعث می شود نسل اول واکسن ها در پیشگیری از عفونت بی اثر و بی فایده شوند.
تقریباً یک -پنجم از افراد این گروه باور دارند که بی اثر شدن واکسن ظرف مدت 6 ماه رخ می دهد و یک -سوم می گویند واکسن ظرف مدت 9 ماه بی اثر خواهد شد. کمتر از 1 پزشک از 9 پزشک معتقد بودند که جهش هایی که منجر به بی اثر شدنِ واکسن های کنونی شود، هرگز رخ نخواهد داد.
دکتر دِوی اسریدهار، استاد بهداشت عمومی جهانی در دانشگاه ادنبرو، در اسکاتلند، در بیانیه ای گفته است: هر چه ویروس بیشتر منتشر شود، احتمال ظهور جهش ها و سویه های مقاوم به واکسن های فعلی بیشتر می شود. در همین حال، کشور های فقیر به واکسن و تجهیزات پزشکی ابتدایی مانند اکسیژن دسترسی ندارند. آنطور که ما فهمیده ایم، ویروس ها اهمیتی به مرز ها نمی دهند. ما باید در سریعترین زمان ممکن تعداد زیادی از افراد را در سراسر جهان واکسینه کنیم. چرا باید بایستیم و نگاه کنیم؟
اتحاد واکسن مردم ائتلافی متشکل از 50 سازمان شامل اتحادیه آفریقا، آکسفم و برنامه سازمان ملل در مبارزه با ایدز است. این پژوهش با مشارکت 77 همه گیر شناس از 28 کشور جهان اجرا شده است. این افراد مابین 17 فوریه تا 25 مارس مصاحبه شده اند.
در کل 66.2 درصد باور دارند که جهان یکسال یا کمتر فرصت دارد تا واکسینه شود، درغیراینصورت جهش های جدید واکسن های فعلی را بی اثر خواهد کرد. در این گروه 18.2 درصد فکر می کنند که این جهش های مقاوم به واکسن های فعلی ظرف 6 ماه یا کمتر و 32.2 درصد باور دارند که ظرف 9 ماه یا کمتر رخ خواهد داد.
دراین میان، 18.2 درصد باور دارند که حداقل 2 سال طول خواهد کشید تا جهش ها با درجه ای رخ دهد که واکسن های فعلی بی اثر شده و توانایی محافظت از انسان را نداشته باشد.
یک گروه بسیار خوشبین که 7.8 درصد از مشارکت کنندگان را تشکیل می دهد، باور دارند که جهش ها هرگز با درجه ای رخ نخواهد داد که واکسن ها بی اثر شوند. در حدود 7.8 درصد نیز هیچ زمان دقیقی برای بی اثر شدن واکسن ها ارائه نداده اند.
حداقل 3 تولید کننده واکسن شامل فایزر-بایون تک، مدرنا و آسترازنکا-دانشگاه آکسفورد، هم اکنون مشغول تقویت واکسن های خود هستند.
در ماه فوریه، فایزر به 144 نفر از داوطلبان 3 دوز واکسن تزریق کرد. این تولیدکننده می خواهد بداند آیا یک دوز اضافی که 6 تا 12 ماه بعد از دو دوز اول تزریق می شود، می تواند سیستم ایمنی را در مقابل جهش های جدید ویروس، مقاوم کند یا خیر.
مدرنا نیز شروع به تقویت واکسن های خود کرده تا ببیند آیا در مقابل گونه آفریقای جنوبی که چند برابر مسری تر است، مقاوم است یا خیر. مدرنا به داوطلبان 3 دوز واکسن تزریق می کند و نتیجه آزمایش های آن ها را با افرادی که دو دوز واکسن دریافت کرده اند، مقایسه می کند.
منبع: The Daily Mail
ترجمه: سایت خبرنگاران
منبع: فرادید