طرز تهیه مربای زغال اخته
به گزارش شهر وبلاگ، زغال اخته یا CORNELIAN CHERRY میوه ترش تابستانی است که با آن مربای زغال اخته و ترشی زغال اخته تهیه میشود. با طرز تهیه مربای طغال اخته آشنا شوید.
سرویس آشپزی - گیاه زغال اخته به صورت درخت یا درختچه در کنار جریان آب و یا در بیشه ها رشد می نماید و از گروه گیاهان گل دار گلبرگ جدا محسوب می گردد و در زبان انگلیسی به آن CORNELIAN CHERRY می گویند. گل های زغال اخته، زرد رنگ و خوشه ای است و میوه آن به شکل بیضی و حدودا به اندازه آلبالوی درشت است و طعم ترش و شیرینی دارد. رنگ میوه آن قرمز بسیار خوش رنگ می باشد.
میوه نرسیده زغال اخته به علت داشتن اسید زیاد، بسیار ترش است، ولی میوه رسیده آن به رنگ قرمز روشن و خوشمزه و شیرین است. این میوه در تابستان، عرضه و معمولا به صورت تازه مصرف می گردد ، ولی به صورت خشک شده مثل آلبالو خشک، مربای زغال اخته، کنسرو، ترشی زغال اخته، آب میوه، سس، نکتار، ژله، مارمالاد، سرکه، لواشک و قرص های آنتی اکسیدان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
در اینجا طرز تهیه مربای زغال اخته را به دو روش به شما اموزش خواهیم داد؛ با ما همراه باشید.
مربای زغال اخته:
مواد لازم | |
زغال اخته | 1 کیلوگرم |
شکر | 1 کیلوگرم |
وانیل- آبلیمو | به مقدار کم |
طرز تهیه مربای زغال اخته:
- برای تهیه مربای زغال اخته مانند هر مربای دیگری ابتدا باید میوه ها را خوب شسته و کنار بگذارید تا آب اضافه آن ها خارج گردد.
- سپس زغال اخته های شسته شده را همراه با شکر به صورت لایه لایه داخل یگ قابلمه عظیم و جادار بریزید.
- حدود یک استکان آب داخل قابلمه بریزید و قابلمه را حدود یک شب تا صبح داخل یخچال بگذارید تا میوه ها آب بیندازند.
- حالا قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا میوه ها کم کم نرم شوند و شربت به غلظت برسد.
- کف روی مربا را مرت بگیرید تا شربتی شفاف داشته باشید.
- در صورت تمایل کمی وانیل نیز به مربا اضافه کنید.
چند نکته درباره طرز تهیه مربای زغال اخته:
- برای پخت مربای زغال اخته احتیاجی به دریافت هسته میوه ها نیست.
- مدت پخت این مربا نباید از نیم ساعت بیشتر گردد چون باعث تیرگی مربا و شکرک زدن آن می گردد.
- اگر از زغال اخته سفت استفاده کردید، حدود یک ربع به مدت پخت اضافه کنید.
- در هنگام پخت درب قابلمه باید باز باشه .
- اضافه کردن وانیل سلیقه ای است. اگر طعم اورگانیک دوست دارید وانیل را حذف کنید.
- این مربا همراه با چای و بستنی بسیار دلچسب است و البته شربت آن به عنوان سس برای تزیین خامه، کیک و کاپ کیک مناسب است.
- در یک روش پخت متفاوت شما می توانید شکر و آب را روی حرارت بگذارید تا قوام بیاید. سپس زغال اخته را به شربت در حال جوش اضافه کنید و به مدت ده دقیقه باهم بجوشانید.این روش سریع تر است و شکل ظاهری میوه ها بهتر حفظ می گردد. در صورتی که از این روش استفاده می کنید به حدود 2 لیوان آب احتیاج خواهید داشت.
- شیرینی مربا سلیقه است. از آنجا که زغال اخته تر است می توانید شکر این مربا را 1.5 برابر در نظر بگیرید اما با 1 برابر هم طعم خوبی خواهد داشت.
کلام آخر
امیدواریم این مربای خوش رنگ و خوشمزه را تهیه نموده و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. همچنین برای اطلاع از خواص زغال اخته مطالعه مطلب با 15 مورد از خواص زغال اخته و البته عوارض احتمالی آن آشنا شوید را نیز توصیه می کنیم.
منبع: setare.com