طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی با 20 نکته کلیدی ، کنار چی سرو کنم؟

به گزارش شهر وبلاگ، دیپ گوجه فرنگی یکی از اون چاشنی های همه فن حریفه که هم میشه به عنوان کنار انواع اسنک، نان تست، چیپس یا حتی سبزیجات تازه سرو کرد، هم به عنوان مزه ویژه کنار غذاهای اصلی روی میز گذاشت. پایه این دیپ معمولاً از گوجه فرنگی تازه یا پخته درست میشه و بسته به سلیقه میشه با سبزیجات معطر، ادویه ها و حتی کمی پنیر یا ماست ترکیبش کرد. نتیجه، یک همراه خوش رنگ و خوش عطره که طعمش می تونه از ملایم و شیرین تا تند و تیز تغییر کنه و به خاطر رایحه گوجه رسیده، تقریباً با هر سفره ای جور درمیاد. طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی رو در این مقاله از در بخونید.

طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی با 20 نکته کلیدی ، کنار چی سرو کنم؟

طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی در یک نگاه

برای تهیه دیپ گوجه فرنگی، گوجه های رسیده رو پوست گرفته و خرد کنید، سپس پیاز و سیر تازه رو روی حرارت ملایم با کمی روغن زیتون تفت بدید تا نرم و معطر بشن. گوجه ها رو اضافه کنید و اجازه بدید آرام بجوشه تا آب اضافی تبخیر و مزه ها متمرکز بشه. ادویه هایی مثل نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل پاپریکا یا فلفل قرمز رو اضافه نموده و چند دقیقه دیگه بپزید. در نهایت برای بافت نرم تر، میشه دیپ رو با بلندر پوره کرد یا همون طور تکه دار سرو کرد و بسته به سلیقه به صورت گرم یا خنک، کنار نان، چیپس یا غذاهای گوشتی قرار داد.

برای آگاهی از مواد اولیه و جزئیات مراحل طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی ادامه مطلب رو بخونید.

مواد لازم برای تهیه دیپ گوجه فرنگی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوجه فرنگی رسیده4 عدد میانه
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
روغن زیتون2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
پودر فلفل قرمز یا پودر پاپریکاکمی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه دیپ گوجه فرنگی: حدود 20 تا 25 دقیقه

مراحل طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی

دیپ گوجه فرنگی از اون خوراکی های همه جوره پسنده که هم میشه به سبک خنک و تازه کنار سالاد و سبزیجات سرو کرد، هم به شکل گرم و غلیظ همراه با نان یا غذاهای کبابی. نکته مهمش اینه که با چند ماده ساده ولی با رعایت ریزه کاری ها میشه عطر و طعم فوق العاده ای از گوجه فرنگی رسیده بیرون کشید.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی، گوجه فرنگی ها رو شسته و اگر تازه هستن پوستشون رو با یک برش ضربدری و قرار دادن کوتاه در آب جوش به همراه شوک آب سرد بگیرید تا راحت جدا بشه. پیاز رو ریز خرد کنید و سیر رو له یا خیلی ریز خرد کنید. ادویه ها رو دم دست بذارید تا وسط کار دنبال شون نگردید.

مرحله دوم: پیاز و سیر رو ملایم تفت بدید

روغن زیتون رو در یک تابه روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز رو اضافه نموده و با هم زدن مداوم اجازه بدید نرم و شفاف بشه. بعد سیر له شده رو اضافه کنید و فقط یکی دو دقیقه تفت بدید تا نسوزه و عطرش آزاد بشه.

شما می تونید روغن زیتون، پیاز داغ و سیر داغ آماده رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: گوجه فرنگی رو اضافه کنید و پختش رو آغاز کنید

گوجه فرنگی های خردشده رو داخل تابه بریزید. شعله رو کمی بالاتر ببرید تا به جوش بیاد، بعد دوباره ملایم کنید و اجازه بدید آرام آرام بجوشه. این مرحله یاری می کنه طعم گوجه فرنگی غلیظ بشه.

مرحله چهارم: ادویه ها رو اضافه کنید و بگذارید جا بیفته

در ادامه طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز یا پودر پاپریکا () رو اضافه کنید. مخلوط رو هر از گاهی هم بزنید تا ته نگیره و طعم ها با هم قاطی بشن. بسته به میزان آب گوجه فرنگی، حدود 10 تا 15 دقیقه زمان برای غلیظ شدن احتیاج هست.

شما می تونید نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر پاپریکا رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: بافت دیپ رو به مقدار دلخواه برسونید

اگر دیپ گوجه فرنگی رو نرم و یکدست می پسندید، میشه با بلندر دستی یا غذاساز پوره ش کنید. برای بافت درشت تر فقط با پشت قاشق یا کفگیر کمی له کنید. قوام نهایی باید غلیظ باشه ولی حالت روانش رو حفظ کنه.

مرحله آخر: دیپ گوجه فرنگی رو سرو کنید

دیپ رو میشه گرم سرو کرد یا گذاشت تا خنک بشه. در ظرف مناسب بریزید و کنار نان تازه، چیپس یا حتی به عنوان چاشنی کنار و بهره ببرید. برای ظاهر بهتر، کمی فلفل تازه آسیاب شده یا روغن زیتون روی سطح بریزید.

موارد استفاده از دیپ گوجه فرنگی

کنار نان تازه یا نان تست

ترکیب بافت نرم نان و عطر تازه دیپ، حس یک میان وعده کامل و خوشمزه رو میده و برای یا عالیه.

همراه چیپس سیب زمینی یا ذرت

تردی چیپس در کنار لطافت و طعم تند یا ملایم دیپ، یه تعادل خوشایند می سازه و گزینه محبوب مهمونی هاست.

برای سبزیجات خام یا بخارپز

هویج، کرفس، بروکلی یا حتی فلفل دلمه ای می تونن با دیپ گوجه فرنگی خوش طعم تر بشن و خوردنشون لذت بیشتری داشته باشه.

چاشنی برگر، ساندویچ یا هات داگ

طعم گوجه پخته با ادویه، طعم مواد پروتئینی رو کامل می کنه و حالتی آبدارتر و معطرتر به میده.

سرو با غذاهای کبابی

مرغ، گوشت یا ماهی کبابی وقتی با دیپ گوجه فرنگی سرو بشن، هم رنگ و لعاب بیشتری پیدا می کنن هم مزه شون متعادل تر میشه.

پایه برای پاستا یا سس پیتزا

با کمی تغییر در ادویه ها و غلظت، همین دیپ می تونه به عنوان سس پاستای سریع یا لایه زیرین پنیر پیتزا استفاده بشه.

همراه املت یا نیمرو

قاشقی از دیپ کنار تخم مرغ باعث میشه مزه ساده تخم مرغ عمیق تر و متنوع تر حس بشه.

سرو با پیش غذاهایی مثل سیب زمینی تنوری یا فلافل

ترکیب بافت خشک یا ترد پیش غذاهایی مثل یا با دیپ گوجه، یک تقابل دلچسب و سیرکننده ایجاد می کنه.

نکات مهم در طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی

  • گوجه فرنگی هایی که کاملاً رسیده هستن هم طعم شیرین تری دارن و هم رنگ قرمز روشن تری به دیپ میدن.
  • پوست گرفتن گوجه ها قبل از خورد کردن، بافت دیپ رو لطیف تر و یکدست تر می کنه.
  • استفاده از پیاز و سیر تازه به جای خشک یا پودر، عطر و مزه رو چند برابر خوشایندتر می کنه.
  • تفت دادن پیاز و سیر روی حرارت ملایم باعث میشه طعم شون ملایم و شیرین بشه و در نهایت دیپ حالت سوخته یا تلخ پیدا نکنه.
  • افزودن کمی روغن زیتون بعد از پخت، هم عطر فوق العاده ای اضافه می کنه و هم باعث برق افتادن سطح دیپ میشه.
  • برای قوام بهتر، باید دیپ رو روی حرارت ملایم کمی بجوشونید تا آب اضافی بخار بشه و طعم ها متمرکز بشن.
  • اگر دیپ رو به عنوان چاشنی غذاهای گوشتی استفاده می کنید، کمی فلفل قرمز یا پاپریکا طعم رو هیجان انگیزتر می کنه.
  • برای کسانی که طعم ملایم تر رو دوست دارن، میشه کمی شکر قهوه ای یا شیره انگور اضافه نمود تا طعم ترشی گوجه متعادل بشه.
  • در طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی با ماست، کافی ست بعد از خنک شدن دیپ اون رو با ماست چکیده مخلوط کنید تا یک سس خنک و خامه ای برای سالاد یا سبزیجات داشته باشید.
  • برای تهیه این دیپ با پنیر، بهتره پنیر خامه ای یا پنیر فتا رو با دیپ گرم مخلوط کنید تا به راحتی یک سس کشدار و خوشمزه برای پاستا یا نان تست به دست بیاد.
  • نگهداری این دیپ در ظرف شیشه ای دربسته داخل یخچال باعث میشه تا سه روز کیفیت و طعمش تازه بمونه.
  • اگر دیپ رو برای مدت طولانی تر می خواهید نگه دارید، میشه اون رو در بسته بندی مناسب وکیوم و در فریزر تا یک ماه ذخیره کرد.
  • گرم کردن دوباره دیپ بهتره روی حرارت ملایم یا به روش بن ماری باشه تا طعم تغییر نکنه و بافت جدا نشه.
  • هنگام سرو در مهمانی، ریختن دیپ در ظرف های کوچک و تزیین با برگ ریحان یا سبزی تازه جلوه زیباتری ایجاد می کنه.
  • اضافه نمودن سبزیجات خشک معطر مثل آویشن یا اورگانو در چند دقیقه پایانی پخت، رایحه ای ایتالیایی و خاص به دیپ میبخشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن دیپ گوجه فرنگی

دیپ گوجه فرنگی رو میشه جلوتر آماده کرد؟

بله، میشه حدود 2 تا 3 روز جلوتر تهیه کرد و داخل ظرف شیشه ای دربسته در یخچال گذاشت. البته بهتره قبل از سرو کمی گرم بشه یا اگه نوع خنک رو می خواین، نیم ساعت قبل از سرو از یخچال بیرون بیاد تا طعم ها بهتر حس بشه.

برای غلیظ تر شدن دیپ چه باید کرد؟

کافیه بعد از رسیدن به طعم دلخواه، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید یکی دو دقیقه دیگه بدون درپوش بجوشه تا آب اضافی تبخیر بشه. استفاده از گوجه فرنگی گوشتی هم یاری می کنه زودتر به قوام مناسب برسه.

نسخه سالم تر یا رژیمی دیپ گوجه چطور تهیه میشه؟

در طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی برای مدل رژیمی، بهتره به جای روغن زیاد از میزان کمی روغن زیتون استفاده بشه، نمک کمتر زده بشه و به جای شکر قهوه ای، از هویج رنده شده یا گوجه های شیرین برای تعدیل ترشی بهره ببرید.

چطور دیپ گوجه فرنگی رو تندتر کنیم؟

افزودن فلفل قرمز تازه خردشده، پودر چیلی یا حتی کمی سس تند، تندی رو به خوبی بالا می بره. اگر می خواین فقط یک لایه ملایم از تندی داشته باشه، دانه های فلفل رو جدا کنید.

برای نگهداری طولانی تر دیپ گوجه فرنگی چه راهی بهتره؟

اگر می خواهید بیشتر از چند روز بمونه، دیپ رو بعد از خنک شدن در ظرف دربسته در فریزر بگذارید. زمان مصرف هم میشه مستقیم روی حرارت ملایم یا به روش بن ماری گرمش کرد تا بافت و عطرش حفظ بشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 1 مهر 1404 بروزرسانی: 1 مهر 1404 گردآورنده: shahreweblog.ir شناسه مطلب: 2317

به "طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی با 20 نکته کلیدی ، کنار چی سرو کنم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دیپ گوجه فرنگی با 20 نکته کلیدی ، کنار چی سرو کنم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید