طرز تهیه دمپختک مرحله به مرحله

به گزارش شهر وبلاگ، دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانیه و عطر و بوش آدم رو با خودش میبره به قدیما … طرز تهیه این پلو مخلوط خیلی راحته و در عین حال کم خرج هم هست ولی نمیدونم چرا این روزا کمتر پیش میاد که این غذای خوشمزه و لذیذ رو درست کنیم. اما من تو این مطلب طرز تهیه اش رو براتون میذارم که اگه بلد نبودین یاد بگیرین و اگر هم بلد بودین و یادتون رفته بود که درستش کنین حتما بپزینش و از طعم محشرش لذت ببرین.

طرز تهیه دمپختک مرحله به مرحله

مواد لازم برای تهیه دمپختک

  • برنج 3 پیمانه
  • باقالی زرد (لپه باقالی یا باقالی دمپختک) 1 و 1/2 پیمانه
  • 3 عدد پیاز
  • 60 گرم کره
  • نمک و زرچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه دمپختک

باقالی رو از 3 الی 4 ساعت قبل خیس میکنیم.

حالا کره رو با 1 الی 2 قاشق روغن داخل ماهیتابه میریزیم. برای این به جای روغن از کره استفاده میکنیم چون طعم دمپختکمون رو عالی میکنه.

پیاز رو خورد کرده و داخل ماهیتابه میریزم و مدام تفت میدیم تا یکدست طلایی بشه.

وقتی پیاز طلایی شد بهش زرچوبه اضافه میکینم و باز کمی تفت میدیم.

بعد باقالی خیس کرده رو که آبکشی کردیم به پیاز اضافه کرده و تفت میدهیم.

به باقالی 1 پیمونه آب اضافه میکنیم تا کمی بپزه و آبش کشیده بشه.

حالا 3 پیمونه برنج رو که از قبل با 4 پیمونه آب خیس کردیم و بهش نمک زدیم رو حرارت میدیم تا جوش بیاد و قد بکشه.

وقتی آب مثل شکل زیر جذب برنج شده بود، برنج آماده مخلوط شدن با باقالی هستش.

حالا برنج و باقالی رو با هم مخلوط میکنیم.

کف قابلمه رو چرب کرده و مخلوط رو توش میریزیم و دمش میزاریم.

بعد از حدود 30 الی 45 دقیقه دمپختک خوشمره و لذیذمون آماده اس و میتونیم تنها یا با تخم مرغ نیمرو سروش کنیم.

راستی یادتون نره که دمپختک رو حتما با ترشی بخورین چون عااالی میشه…

نکاتی برای طبخ بهتر دمپختک

  • علت اضافه کردن روغن به کره در ابتدای کار جلوگیری از سوختن کره است.
  • مقدار زرچوبه این غذا حتما باید بیشتر از حالت عادی باشه چون کل برنج باید باهاش رنگ بگیره.
  • علت تفت دادن باقالی قبل پختن جلوگیری از وا رفتنشه.
  • باقالی زرد یا همون باقالی دمپختک خیلی سریع میپزه پس بهتره دقت کنین تا زیادی نپزه و له نشه.
  • نسبت برنج و باقالی به هم همیشه 2 به 1 باید باشه.
  • مقدار آبی که برنج رو باهاش جوش میاریم همیشه باید 1 پیمونه بیشتر از مقدار کل برنج باشه.

نوش جان.

منبع: مجله الکترونیک دونفره
انتشار: 15 آبان 1399 بروزرسانی: 15 آبان 1399 گردآورنده: shahreweblog.ir شناسه مطلب: 733

به "طرز تهیه دمپختک مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دمپختک مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید