طرز تهیه خورش گیلاخه؛ غذای محلی کردستان

به گزارش شهر وبلاگ، خورش گیلاخه، یکی از خورش های محلی استان کردستان است که به دلیل روییدن گیاه گیلاخه در استان کردستان در این منطقه طبخ می گردد. گیلاخه در شهرهای دیگر نام های دیگر دارد.

طرز تهیه خورش گیلاخه؛ غذای محلی کردستان

خورش گیلاخه

خورش گیلاخه، یکی از خورش های سنتی استان کردستان است که به علت رویش گیاه گیلاخه در استان کردستان در این منطقه طبخ و سرو می گردد.

گیاه گیلاخه یکی از گیاهان بهاری است که در برخی از مناطق کشور می روید. گیلاخه از دو قسمت پیازچه و برگ تشکیل شده که پیازچه آن منبع غنی فیبر می باشد و کاملا ارگانیک است.

اگر چه گیلاخه قبل از پخت بسیار لزج است اما خورش آن اصلا لزج نیست و بسیار هم خوش طعم و خوشرنگ است. پیازچه های سفیدی که روی خورش می بینید پیازچه گیلاخه هستند.

این گیاه گیلاخه در شهرهای دیگر نام های دیگر دارد.

سبزی گیلاخه

طرز تهیه خورش گیلاخه با لپه:

مواد لازم برای خورش گیلاخه :

گوشت 300 گرم
گیلاخه500 گرم یا بیشتر
پیاز درشت1 عدد
لپه نصف لیوان
لیموعمانی1 تا 2 عدد
نمک، زردچوبه، فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه خورش گیلاخه با لپه :

برای تهیه خورش گیلاخه ، ابتدا گیلاخه ها را پاک کنید و خوب بشویید و آبکشی کنید و بعد خرد کنید. پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید زمانی که پیازها سبک شدند گوشت خورشتی را اضافه کنید و کاملا با هم سرخ کنید و بعد به آن نمک و زردچوبه و فلفل بزنید. لپه و لیموعمانی را اضافه کنید و اجازه بدهید با گوشت بپزند.

بعد گیلاخه های خرد شده را در روغن تفت بدهید و به خورش اضافه کنید. صبر کنید خورشت خوب جا بیفتد. نوش جان.

* می توانید به جای لیمو عمانی از پودر لیموعمانی و یا آبغوره بهره ببرید.

* اگر دوست نداشتید می توانید لپه را حذف کنید.

طرز تهیه خورش گیلاخه به روش دیگر :

طرز پخت خورش گیلاخه

مواد لازم برای تهیه خورش گیلاخه :

پیاز متوسط1 عدد
گیلاخه 500 گرم
گوشت قرمز400 گرم
لوبیا قرمز 1 فنجان
لیمو عمانی2 عدد
زردچوبه و نمک و فلفلبه میزان لازم
ترخان (یا جعفری و گشنیز) خرد شده 1/5 لیوان

* اگر سبزی خرد شده تازه بود یک و نیم لیوان و اگر خشک بود سه چهارم لیوان

روشی دیگر برای تهیه خورش گیلاخه :

ابتدا لوبیا را پاک نموده و در آب خیس کنید، سپس لیموعمانی ها را چنگال بزنید و در آب جوش قرار بدهید. پیاز خلال شده را با مقداری روغن و زردچوبه و نمک داخل زودپز تفت بدهید. پس از اینکه سبک شدند گوشت های خرد شده را اضافه کنید و مقداری با هم سرخ کنید. چند لیوان آب جوش اضافه کنید. لوبیاهای از قبل خیسانده شده و لیمو عمانی ها را به آن اضافه کنید و در زودپز را ببندید و به مدت 45 -60 دقیقه بپزند.

می توانید آن ها را داخل قابلمه بپزید اما زمان زیادی می برد.

داخل ماهیتابه ای گیلاخه ها را با روغن تفت بدهید و ترخان یا جعفری و گشنیز خرد شده را اضافه کنید و مقداری دیگر تفت بدهید (می توانید به جای سبزی تازه خرد شده از سبزی خشک هم بهره ببرید). اکنون گیلاخه و سبزی را به سایر مواد اضافه کنید و اجازه بدهید 30 دقیقه دیگر با شعله کم در قابلمه بپزند و جا بیفتد.

منبع: گردشبان
انتشار: 9 اسفند 1399 بروزرسانی: 9 اسفند 1399 گردآورنده: shahreweblog.ir شناسه مطلب: 1078

به "طرز تهیه خورش گیلاخه؛ غذای محلی کردستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش گیلاخه؛ غذای محلی کردستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید