طرز تهیه ترشی پیاز قرمز فوری با لبو
به گزارش شهر وبلاگ، ترشی پیاز را می توان با پیاز قرمز، سفید یا زرد تهیه و از لبو برای ایجاد رنگ قرمز در آن استفاده کرد. در این مقاله با طرز تهیه ترشی پیاز بسیار خوشرنگ که خیلی سریع و فوری قابل استفاده است، آشنا خواهید شد.
با ما همراه باشید و درباره وبلاگ هیچکس بیشتر بدانید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - تهیه ترشی یکی از روش های نگهداری سبزیجات است که از گذشته مرسوم بوده و امروزه استفاده از ترشی همراه با غذا، به یکی از عادات غذایی ایرانیان تبدیل شده است. ترشی پیاز یکی از انواع ترشی خوشمزه است که هم به شکل ترشی پیاز سفید و هم پیاز قرمز تهیه می شود و از آن می توان در کنار غذا، داخل سالاد و یا انواع ساندویچ استفاده کرد. چاشنی این ترشی، آبلیمو، سرکه و شکر است که در کنار هم طعم بی نظیری دارند و استفاده از لبو، باعث خوشرنگ شدن آن می شود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه ترشی پیاز با لبو و خواص آن آشنا سازیم که می توان خیلی سریع آماده و استفاده کرد.
مواد لازم برای تهیه ترشی پیاز با لبو
پیاز قرمز، سفید یا زرد | 2 عدد |
چوب دارچین | 2 عدد |
میخک درسته | 6 عدد |
فلفل قرمز | 1/4 قاشق چایخوری |
سرکه سفید | 1 پیمانه (240 میلی لیتر) |
آبلیمو تازه | 1/2 پیمانه (120 میلی لیتر) |
شکر | 1/2-1/4 پیمانه (100-50 گرم) |
نمک | 1 قاشق سوپخوری |
طرز تهیه ترشی پیاز با لبو
- پیاز را شسته، پوست بگیرید و سپس آن را به صورت دایره یا نیم دایره خرد کنید.
- دارچین، میخک و فلفل را در یک ماهیتابه ریخته و به مدت 3 تا 5 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا کمی عطر آنها متصاعد شود.
- برش های پیاز را داخل ظرفی ریخته و روی آن آب جوش بریزید، 10 ثانیه فرصت دهید و سپس آن را آبکشی کنید و روی آن آب سرد بگیرید.
- سپس پیاز را چند دقیقه داخل آب سرد بریزید تا سولفور موجود در آن خارج شود و بعد آبکشی کنید.
- آبلیمو، سرکه، شکر و نمک را در ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود، سپس از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کمی خنک شود.
- پیاز را در ظرف ترشی مورد نظر ریخته، در صورتی که از پیاز سفید یا زرد استفاده نموده اید برای رنگ کردن آن چند تکه لبوی پوست گرفته داخل ظرف ترشی قرار داده و مایع ترشی را روی آن بریزید.
- مایع ترشی را تا حدی بریزید که ظرف ترشی کامل پر شود، اجازه دهید تا خنک شود و سپس درب ظرف را محکم بسته و در یخچال قرار دهید.
- این ترشی پیاز پس از یک ساعت آماده است و می توانید آن را بهره ببرید ولی بهتر است حداقل یک روز بماند و سپس مصرف شود.
نکات مهم و اصولی در تهیه ترشی پیاز
- ترشی پیاز را بهتر است با پیاز قرمز درست کنید زیرا طعم بهتری دارد و رنگ آن پس از چند روز ماندن در یخچال صورتی می شود.
- پیاز را می توانید بسته به سلیقه خود به صورت دایره های کلفت، نازک و یا حتی نیم دایره برش بزنید.
- قرار دادن پیاز در آب جوش باعث می شود پیاز طعم ملایم تری پیدا کند.
- استفاده از لبو در ترشی پیاز، برای ایجاد رنگ قرمز در آن است؛ بنابراین در صورتی که از پیاز قرمز استفاده می کنید نیازی به افزودن لبو نیست و فقط در صورت استفاده از پیاز سفید یا زرد، بهتر است از لبو استفاده شود.
- اگر مایع ترشی، خیلی داغ باشد، باعث چین خوردن پیاز می شود.
- برای اینکه ترشی پیاز خوشرنگ شود، بهتر است از سرکه سفید در تهیه آن استفاده شود.
- ترشی پیاز را می توان 15 روز در یخچال نگهداری کرد.
- برای نگهداری طولانی مدت ترشی پیاز، آن را کنسرو کنید. برای این منظور:
- پس از ریختن مایع ترشی روی پیاز، انتهای ظرف ترشی را 1/5 سانتیمتر خالی بگذارید.
- درب ظرف را که حتما باید شیشه ای باشد، محکم بسته، آن را در یک قابلمه آب جوش قرار دهید و به مدت 10 دقیقه بجوشانید.
- پس از 10 دقیقه، حرارت را خاموش نموده و اجازه دهید در قابلمه آب بماند تا خنک شود، سپس آن را در یخچال نگهداری کنید.
پیشنهاد می شود برای آشنایی با خواص سرکه انگور به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: خواص سرکه انگور برای سلامتی
برای آشنایی با خواص پیاز و کاربرد های درمانی آن به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: خواص پیاز و کاربردهای درمانی بی نظیر آنآشنایی با خواص ترشی پیاز
ترشی پیازدارای خواص درمانی بالایی می باشد. از خواص بی نظیر این ترشی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- دفع کننده سموم بدن
- حاوی انسولین و کاهش دهنده قند خون
- تحریک کننده ضربان قلب
- خاصیت میکروب کشی خیلی بالا
- تقویت کننده لثه ها
- تسکین دهنده درد دندان
- درمان کننده یرقان
- تقویت کننده معده
به منظور آشنایی با طرز تهیه ترشی بامیه مخلوط و روش استریل کردن بطری های شیشه ای، مقاله زیر را مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو خوشمزه و قرمز در خانه بدون تغییر رنگ
منبع: setare.com