تاثیر ویتامین k بر سلامت قلب
به گزارش شهر وبلاگ، محققان دانشگاه ادیث کوان استرالیا در مطالعه اخیرشان اظهار نموده اند بعضی شواهد حاکی از آن است که ویتامین K سلامت قلب را بهبود می بخشد.
خبرنگاران- تحقیقات اخیر محققان استرالیایی نشان داده است افرادی که از رژیم غذایی غنی از ویتامین K پیروی می نمایند تا 34 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین قرار دارند.
طی این مطالعه محققان داده های بیش از 50 هزار نفر را که در مطالعه رژیم غذایی، سرطان و سلامت دانمارکی (Danish Diet, Cancer, and Health) در یک دوره 23 ساله شرکت نموده بودند را آنالیز کردند.
آن ها قصد داشتند دریابند که آیا واقعا افرادی که غذا های حاوی ویتامین K بیشتری مصرف می نمایند، کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین قرار دارند یا خیر.
دو نوع ویتامین K در غذا هایی که ما می خوریم وجود دارد: ویتامین K 1 که عمدتا از سبزیجات برگ سبز و روغن های گیاهی به دست می آید در حالی که ویتامین K 2 در گوشت، تخم مرغ و غذا های تخمیر شده مانند پنیر یافت می گردد.
این مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین دریافت ویتامین K 1 را داشتند، 21 درصد کمتر به علت بیماری قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین در بیمارستان بستری شده بودند. در ویتامین K 2 نیز خطر بستری شدن در بیمارستان 14 درصد کمتر بود.
مصرف ویتامین k با کاهش خطر ابتلای افراد به همه انواع بیماری های قلبی عروقی مرتبط با تصلب شرایین، به ویژه بیماری سرخرگ محیطی مرتبط است. بیماری سرخرگ محیطی به معنی تنگی عروق محیطی است. در این بیماری عروق مرکزی مانند سرخرگ های قلب یا مغز آسیب ندیده اند.
دکتر نیکولا بوندونو (Nicola Bondonno) محقق دانشگاه ادیث کوان و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: یافته های این مطالعه نشان می دهد که مصرف بیشتر ویتامین K در جلوگیری از ابتلای افراد به تصلب شرایین و بیماری قلبی عروقی نقش مهمی دارد.
محققان اظهار کردند اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک کامل این فرآیند مورد احتیاج است، اما ما معتقدیم که ویتامین K با محافظت در برابر تجمع کلسیم در شریان های اصلی بدن که منجر به کلسیفیکاسیون عروقی می گردد، نقش مهمی در کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی ایفا می نماید.
منبع: اس تی دی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان