بدخوابی در نوجوانی ریسک بیماری ام اس را افزایش می دهد
به گزارش شهر وبلاگ، دکتر آنا کارین هدستروم، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا سوئد، گفت: ما دریافتیم که کم خوابی یا تجربه خواب با کیفیت پایین در نوجوانی خطر ابتلاء به ام اس را تا 50 درصد افزایش می دهد.
ام اس یک بیماری عصبی ناتوان نماینده است که سیستم عصبی مرکزی بدن را هدف قرار می دهد، که اساساً ارتباط کوتاهی بین بدن و مغز ایجاد می نماید.
طبق اعلام انجمن ام اس، مسائل خواب از جمله بی خوابی، خواب زیاد، نارکولپسی یا آپنه خواب در میان افرادی که ام اس دارند در مقایسه با همسالان سالم شایع تر است.
محققان در این مطالعه، پرسشنامه های خواب نوجوانان را در مقطعی بین سال های 2005 و 2018 آنالیز کردند.
این پرسشنامه ها بر روی عادات خواب و کیفیت خواب زمانی که شرکت نمایندگان بین 15 تا 19 ساله بودند، و هیچکدام مبتلا به ام اس تشخیص داده نشده بودند، تمرکز داشتند.
به عنوان مثال، از همه خواسته شد تا به یاد بیاورند که چه مدت در روز های کار و / یا مدرسه در مقابل چه مدت در تعطیلات آخر هفته و روز های تعطیل می خوابیدند. خواب کوتاه کمتر از هفت ساعت خواب در شب بود، در حالی که خواب کافی بین هفت تا نه ساعت تعریف شد. ماندن در رختخواب 10 ساعت یا بیشتر به عنوان خواب طولانی تعبیر شد.
بعلاوه از همه خواسته شد که کیفیت خواب خود را در مقیاس 1 تا 5 (با 5 برترین) رتبه بندی نمایند.
در میان افرادی که در نهایت به ام اس مبتلا شدند، میانگین سنی تشخیص 35 سال بود.
پس از آنالیز اعداد و ارقام، تیم در نهایت به این نتیجه رسید که تجربه منظم خواب کوتاه با 40 درصد بیشتر خطر ابتلاء به ام اس در بزرگسالی در مقایسه با خواب کافی مرتبط است.
در مقابل، خواب طولانی با خطر بالاتر ابتلاء به ام اس مرتبط نیست.
از سوی دیگر، افرادی که گفته بودند کیفیت خواب در دوره نوجوانی شأن به طور کلی ضعیف است، 50 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به این بیماری قرار داشتند.
به گفته محققان، کمبود خواب و کیفیت پایین خواب با التهاب سیستمیک و اختلال در عملکرد ایمنی مرتبط است. با گذشت زمان، هر دو می توانند آسیب پذیری را نسبت به مسائل مزمن سلامت و بیماری های جدی افزایش دهند.
منبع: فرارو