با خواص سیر خام آشنا شوید

به گزارش شهر وبلاگ، در این مقاله خواص سیر خام را مورد آنالیز قرار می دهیم و چند نسخه پرکاربرد به شما معرفی می کنیم که برای چربی سوزی، سلامت موها و... معرکه هستند.

با خواص سیر خام آشنا شوید
بسیاری از افراد سیر را بیشتر به عنوان یک ادویه در غذاها بکار می برند و تصور دارند که می توانند از خواص بی شمار آن بهره مند شوند. حقیقتا اینطور نیست! آلیسین موجود در سیر (همان ترکیبی که بوی نامطبوع سیر و طعم تند و تیزش را ایجاد می نماید) در اثر حرارت تا حد زیادی از بین می رود. ویتامین C آن نیز سرنوشت مشابهی دارد. خلاصه اگر از مصرف سیر هدفی به جز خوش طعم کردن غذا دارید، بهتر است آن را به صورت خام مصرف کنید.

سیر خام خواص بی شماری دارد که از آن جمله می توان اشاره نمود به:

سیر کورک های روی بدن را درمان می نماید.

کلسترول را کاهش می دهد.

فشار خون بالا را پایین می آورد.

از سرماخوردگی پیشگیری می نماید و تا حد زیادی به درمان آن یاری می نماید.

به بهبود زخم های خفیف و جلوگیری از عفونت شان یاری می نماید.

برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل مفید است.

به دفع رادیکال های آزاد و فلزات سنگین از بدن یاری می نماید.

خر و پف را درمان می نماید.

برای برطرف موخوره مفید است.

سطح قند خون را کنترل می نماید.

پوکی استخوان را در زنان کاهش می دهد، چون سطح استروژن بدن را بالا می آورد.

سلول های سرطانی را از بین می برد.

در درمان عفونت های دهان و دندان و کاهش دندان درد بسیار کارآمد است.

با جلوگیری از لخته شدن خون از بروز سکته پیشگیری می نماید.

برای عفونت ناخن و آکنه مفید است

و کلی خواص دیگر!

اما در این میان چند خاصیت سیر بیشتر مورد توجه هستند.

1. خواص سیر خام برای موسیر می تواند رشد موهای شما را افزایش دهد و از طاسی و ریزش مو جلوگیری به عمل آورد. طبق مطالعات درج شده در یک مقاله هندی که در سال 2007 میلادی منتشر شد، قرار دادن سیر خام بر روی نواحی ای از سر که دچار ریزش مو شده اند می تواند فرایند طاسی را کند یا حتی متوقف کند. وجود سلنیوم و سولفور در سیر به استحکام و تقویت موها یاری می نماید و ریشه های مو نه تنها محکم می شوند، بلکه با دریافت مواد غذایی بهتر نیز رشد می نمایند.

برای بهره مندی از خواص سیر خام برای مو، می توانید عصاره هشت حبه سیر را بگیرید و آن را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید (چون عصاره سیر خودش به تنهایی ممکن است پوست سر را تحریک کند). این ترکیب را به مدت 20 دقیقه روی مو و پوست سر خیس بگذارید و در آخر با آب ولرم آب کشی کنید. هفته ای دو الی سه بار اینکار را تکرار کنید تا تغییرات را متوجه شوید.

البته عصاره یا آب سیر را می گردد با مواد دیگر نیز ترکیب کرد. روغن نارگیل یک گزینه خوب برای ترکیب با سیر محسوب می گردد چون بوی خوبی دارد. شما باید یک قاشق غذاخوری آب سیر و یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را ترکیب و آن را مانند ترکیب قبلی بهره ببرید. ماساژ دادن ریشه و ساقه مو با این ترکیب، به جذب بهتر مواد مغذی یاری می نماید. پس از 20 دقیقه موها را با آب ولرم آب کشی کنید.

روغن سیر به شما یاری می نماید تا انرژی کمتری برای ماسک مو ایده آل تان بگذارید. شما کافی است پوست سیر را بگیرید، آن را خورد کنید و بعد در روغن زیتون گرم شده بریزید. اگر بگذارید این روغن یک الی دو هفته (یا حتی بیشتر) بماند یک روغن عالی برای موهای تان ساخته اید. پس از دو هفته روغن را صاف کنید تا تکه های سیر جدا شوند و سپس برای ماساژ مو از آن بهره ببرید. در ضمنً این روغن باید در یخچال نگهداری گردد.

با سیر می گردد یک نسخه مجذوب نماینده دیگر نیز برای موها پیچید. این بار برای سفیدی موها! شاید برای تان عجیب باشد که سیر بتواند رنگ موهای شما را بازگرداند. ولی حقیقت دارد: 3 حبه سیر خام کوچک، 1 کیلوگرم عسل، 4 عدد لیمو و 200 گرم روغن بذر کتان لازم دارید. آب لیموها را باید بگیرید و با عسل، روغن و سیرهای خرد شده ترکیب کنید. این ترکیب را باید 30 دقیقه قبل از هر وعده غذایی مصرف کنید. توجه داشته باشید این ترکیب باید در یخچال نگهداری گردد.

2. خواص سیر خام برای لاغرییک نسخه خوب برای مصرف سیر خام به صورت ناشتا، له کردن دو سه حبه سیر تازه و ترکیب آن با یک قاشق غذاخوری عسل است. اگر شما تا یک هفته این ترکیب را ناشتا بخورید تاثیر آن را روی سلامت عمومی بدن و چربی سوزی مشاهده می کنید. علت اثربخشی این دارو، ترکیبات گوگردی موجود در سیر خام است که وقتی با عسل ترکیب می شوند خیلی بهتر عمل می نمایند و جریان خون را بهبود می بخشند. این معجون فشار خون بالا را نیز درمان می نماید.

معجون سیر و لیمو نیز اینگونه تهیه می گردد که باید آب یک لیمو ترش بزرگ را بگیرید و دو الی سه حبه سیر له شده به آن اضافه کنید. پس از اضافه کردن یک استکان آب می توانید این معجون را ناشتا میل کنید و تا دو هفته مصرف آن را ادامه دهید. ببینید که چطور چربی های شما می سوزند و احساس بهتری پیدا می کنید.

شما با سیر خام و عسل می توانید یک معجون عالی درست کنید و با مصرف آن قبل از خواب حتی تا 10 کیلو وزن در ماه کم کنید! این معجون یک گزینه خوب برای آب کردن چربی های پهلو و شکم است که برای تهیه اش باید یک حبه سیر له شده را درون یک استکان آب ریخته و و یک قاشق عسل هم به آن اضافه کنید. از قلم نیاندازید که برای اثربخشی خوب این معجون باید تا یک ماه هر شب مصرف گردد.

3. خواص سیر خام برای تیروئیدسیر مقادیر بالایی ید دارد. پرکاری تیروئید نیز به خاطر کمبود همین ید ایجاد می گردد. پس بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید می توانند سیر خام را در رژیم غذایی خود بگنجانند تا فرایند درمان آنها تسریع گردد.

در خصوص منع مصرف سیر باید بگوییم که طبق نظر دکتر سوسن پارسای (متخصص تغذیه و استاد استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی) مصرف سیر زمانی باید ممنوع گردد که بیمار داروی وارفارین (که رقیق نماینده خون است) مصرف کند. به طور کل در خصوص مصرف همزمان داروهای رقیق نماینده خون و سیر باید احتیاط کرد، اما به جز این مورد مصرف سیر برای بیماران مبتلا به کم کاری یا پرکاری تیرویید مسئله ای ندارد.

4. خواص سیر خام برای معدهسیر برای معده خاصیت میکروب کشی قوی دارد لذا برای مقابله با کرم های معده و روده به کار می آید، اما با تمام خواصی که سیر برای معده دارد باید این را بدانید که در صورت داشتن ورم معده، فکر مصرف آن را از سرتان بیرون کنید! چون سیر این ورم را نشدید می نماید.

5. تاثیر سیر بر کیفیت خوابشاید برای تان عجیب باشد، ولی سال هاست که مردم بعضی کشورها از سیر خام برای بهبود بخشیدن به کیفیت خواب استفاده می نمایند. آن ها قبل از خواب دو الی سه حبه سیر خام می خورند و چند حبه از آن را در نیز بالشت خود می گذارند. تحقیقات ثابت نموده است که ترکیب سولفوریک و بوی سیر برای بهبود کیفیت خواب اشخاص اثربخش است. البته در صورتی که معده شما دچار ریفلاکس می گردد بهتر است از خوردن آن قبل از خواب صرف نظر کنید.

6. سیر خام برای تناسب اندامیکی از دلایل اضافه کردن سیر خام به مواد غذایی در یک سری رژیم ها، این است که این گیاه با وجود کالری بسیار کم (هر 30 گرم 42 کالری) مواد مغذی بسیاری مثل منگنز، ویتامین ب6، ویتامین ب1، ویتامین سی،کلسیم، فسفر، سلنیوم، مس، فیبر، پتاسیم و آهن دارد و این مواد هر کدام نقش مهمی در بدن ایفا می نمایند. بنابراین در رژیم های تناسب اندام که بسیاری از خوراکی ها مصرف نمی گردد با مصرف این گیاه کاستی های بدن، بدون اینکه کالری زیادی مصرف گردد، جبران خواهد شد.

از طرفی دیگر مصرف وزانه مکمل های سیر باعث کاهش 15 درصدی کلسترول (خصوصا کلسترول LDL) در بدن داشته باشد و به این ترتیب سطح تری گلیسیرید نیز کاهش می یابد. پس با مصرف سیر خام می توانیم قلب سالم تری داشته باشیم.

از دیگر کاربردهای سیر برای تناسب اندام افراد، افزایش توان ورزشی است. حتی یونانی های باستان نیز از این تاثیر در ورزشکاران المپیک بهره می گرفتند. البته مطالعات در این زمینه هنوز کامل نیست ولی شاید بتوان گفت سیر خام به این خاطر توان ورزشی را افزایش می دهد که خستگی ناشی از تمرینات شدید را بهبود می بخشد و تعداد ضربان قلب را هم افزایش می دهد.

7. سایر خواص سیراگر بیماری هایی مانند سل، پنومونی، زکام، برونشیت، زکام برونشیتی مزمن، احتقان ریه، آسم و سیاه سرفه دارید سیر خام را حتما به صورت ناشتا بهره ببرید! مصرف سیر خام به صورت ناشتا یاری می نماید که سیر مانند یک آنتی بیوتیک خیلی قوی عمل کند. سیر باید قبل از صبحانه مصرف گردد تا باکتری ها و میکروب ها را ضعیف کند.

طبق مطالعات، احتمال ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا در کسانی که هر روز مکمل سیر خورده اند در مقایسه با کسانی که آن را مصرف نداشته اند 63٪ کاهش داشته است. مصرف مکمل سیر به مدت پنج روز، علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را تا 70٪ کاهش می دهد و مصرف روزانه 2/56 گرم از عصاره این گیاه باعث می گردد تعداد روزهای بیماری تا 61٪ کمتر گردد.

اگر بیماری برونشیت دارید 200 گرم سیر خام، 700 گرم شکر تصفیه شده و یک لیتر آب تهیه کنید. آب را با سیر بجوشانید و بعد شکر را به آن اضافه کنید. مصرف روزانه 3 قاشق غذاخوری از این دارو برای شما معجزه می نماید.

مطالعات نشان می دهند که اگر شخص مبتلا به فشار خون بالا طی یک دوره 24 هفته ای، 500 الی 600 میلی گرم عصاره سیر مصرف کند، فشار خون وی کنترل خواهد شد و این عصاره تاثیری مشابه داروی آنتولول خواهد داشت. ناشتا مصرف کردن این عصاره اثربخشی آن را چندین برابر می نماید. گفتنی است که هیچ کاری در ارتباط با مصرف سیر و درمان بیماری ها را نباید بدون مشورت پزشک انجام داد.

مصرف سیر خام به صورت ناشتا می تواند مسائل معده و دستگاه گوارش مثل اسهال ، مسائل هضم و اشتها، یبوست و... را نیز بهبود بخشد و حتی به پاکسازی کبد نیز یاری کند. آلیسین موجود در سیر خواص ضدباکتری و ضدالتهابی دارد و این خاصیت حتی به درمان آکنه و جوش صورت می انجامد.

طبع سیر خامشاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که سیر خام چه طبعی دارد و آیا همه افراد می توانند بدون اینکه مسئله ای برای آنها پیش بیاید این ماده غذایی را مصرف نمایند؟ سیر خام و پخته طبع بسیار گرم و خشکی دارند. البته بعضی معتقدند که حرارت اثرات طبع سیر را کمتر می نماید، ولی به هر حال افراد با طبع خشک (چه سوداوی چه صفراوی) با مصرف سیر دچار مشکل می شوند. پس چه بهتر که سیر مصرف ننمایند یا حتما با مصلحاتش مانند سرکه، آب انار و سکنجبین و... مصرف نمایند.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون
انتشار: 3 آذر 1400 بروزرسانی: 3 آذر 1400 گردآورنده: shahreweblog.ir شناسه مطلب: 1743

به "با خواص سیر خام آشنا شوید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با خواص سیر خام آشنا شوید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید