کرونادر شورای المپیک آسیا، فرصتی که ایران باید از آن استفاده کند
به گزارش شهر وبلاگ، خبرنگاران - گروه ورزش: شورای المپیک آسیا (OCA) به عنوان نهاد اداره کننده کمیته های ملی المپیک کشورهای آسیایی و مسابقات مربوط به آنها، متصدی بالاترین جایگاه مدیریت ورزشی در سطح قاره به حساب می آید با این حال این شورا در بسیاری موارد به خاطر چگونگی عملکردش در حوزه نظارتی و حتی حواشی پیرامون ریاستش، با چالش روبرو بوده و از این زاویه نقد شده است.
عملکرد منفعل شورای المپیک آسیا اما در رابطه با کرونا و تاثیرات ادامه داری که این ویروس بر ورزش قاره و جهان گذاشته، بیش از همیشه مشهود بوده به خصوص که مدیران OCA تا به امروز نسبت به رویدادها و ایونت هایی که باید با نظارت آنها برگزار شود، هیچ واکنشی نداشته اند حتی در حدِ ورود و اظهارنظر!
سندِ این ادعا نشست هیات اجرایی شورای المپیک آسیاست که زمان برگزاری آن در ایران گذشت بدون اینکه سرنوشتش مشخص شود و البته بازی های پیش روی ساحلی که به خاطر بازگشت قدرتمند کرونا به چین، برگزاری آن نگران کننده به نظر می رسد.
کرونا بازی های ساحلی را لغو نمی کند؟
چینی ها که از نگاه تمام کشورها محکوم به پنهان کاری در مورد کرونا و مقصرِ فراگیری جهانی این ویروس هستند، این روزها به شدت پیگیر برنامه های خود برای میزبانی ورزشی هستند تا حداقل از این زوایه وجه خوبی از خود به دیگر کشورهای آسیایی نشان دهند.
بازی های ساحلی 2020 (سانیا) رویدادی است که چینی ها باید آذرماه و حد فاصل هشتم تا شانزدهم این ماه آن را برگزار کنند. آنها نه تنها در تماس مداوم با کشورهای شرکت کننده در این بازی ها برای تکمیل فرایند حضورشان هستند حتی به گفته پیمان فخری رئیس مرکز نظارت بر تیم های ملی، ارتباطات ابتدایی برای نوزدهمین دوره بازی های آسیایی که قرار است در هانگژو برگزار شود را هم آغاز کرده اند.
این در حالی است که پایداری ویروس کرونا در قاره آسیا همچون دیگر کشورهای جهان غیرقابل انکار است. بدتر اینکه موج دوم کرونا در پکن خیلی قوی و شدید آغاز شده و حتی باعث اتخاذ تمهیدات سختگیرانه برای مقابله با آن شده است. حال اینکه آمد و رفت های هوایی به بیشتر شهرهای چین از طریق فرودگاه پایتخت این کشور انجام می شود.
در کل اینکه بازگشت کرونا به چین که منشا شیوع و گستردگی این ویروس کُشنده در جهان به حساب می آید، نگرانی های قبلی برای رفت و آمد به این کشور را بیشتر کرده اما شورای المپیک آسیا (OCA) هیچ واکنشی در مورد ششمین دوره بازی های ساحلی، لغو آن یا حتی تاکید بر برگزاری سروقتش نداشته این در حالی است که احتمال لغو بازی ها نباید از دور از ذهن باشد کمااینکه خیلی از فدراسیون های بین المللی، رویدادهای 2020 خود را به طور کامل منتفی کرده اند.
آفتاب آمد دلیل آفتاب
هفتاد و چهارمین اجلاس هیات رئیسه و اجرایی شورای المپیک آسیا و بلاتکلیفی برگزاری آن در ایران مهر تایید دیگری است در نقد عملکرد و رفتار این نهاد ناظر بر ورزش آسیا در شرایط کرونایی جهان؛
با پیشنهاد صالحی امیری و طبق مصوبه مهرماه سال گذشته هیات رئیسه شورای المپیک آسیا، برگزاری اجلاس OCA به ایران واگذار شد. 30 فرودین ماه زمان پیشنهادی کمیته ملی المپیک برای برگزاری اجلاس بود که اتفاقا مدیران OCA به صورت شفاهی با آن موافقت کردند اما قطعی کردن این تاریخ منوط به موافقت کتبی و رسمی از سوی شورای المپیک آسیا بود که با ظهور کرونا و شیوع سریع نه تنها این موافقت رسمی صورت نگرفت بلکه خودِ اجلاس هم در زمان پیشنهادی برگزار نشد و حتی تصمیم جدیدی هم در رابطه با آن گرفته نشده است.
ابهام در برگزاری اجلاس شورای المپیک آسیا در ایران و میزبانی ایران از اجلاس شورای المپیک آسیا تحت تاثیر کرونا/ دو طرف در سکوت عنوان گزارش هایی است که در آن خبرنگاران به بلاتکلیفی ایجاد شده در رابطه با میزبانی ایران پرداخت. حتی پیگیری اخیر خبرنگاران از اصغر رحیمی که در کمیته ملی المپیک مسئولیت برگزاری اجلاس OCA را عهده دار است، به این نتیجه منجر شد که شورای المپیک آسیا هیچ مکاتبه ای در مورد این اجلاس و جوانب مختلف آن با لحاظ کردن محدودیت های کرونا نداشته است.
کرونا در شورای المپیک آسیا
این در حالی است که تمام نهادهای ورزشی جهان به صورت رسمی موضع خود نسبت به برنامه های شان در این شرایط را مشخص کرده اند. به جز کمیته بین المللی المپیک رسما برگزاری بازی های المپیک توکیو در سال جاری میلادی را لغو و آن را به سال 2021 موکول کرد، فدراسیون های بین المللی رشته های مختلف هم نسبت به تقویم 2020 خود و لغو مسابقات آن یا هر تصمیم دیگر، اطلاع رسانی لازم را به کشورهای عضو داشته اند اما شورای المپیک آسیا در این زمینه سکوت پیشه گرفته و اصلا مشخص نیست مبنای این رویه کاری چیست!
گویا کرونا که تا به امروز هزاران قربانی در جهان داشته OCA را به طور خاص و مستقیم هدف قرار داده که باعث این نوع رفتار عجیب از سوی این نهاد تصمیم گیرنده برای ورزش آسیا شده است، شاید هم اصلا آنها موضوع کرونا را آنقدرها جدی نگرفته اند که حداقل در مورد بازی های ساحلی اقدام پیشگیرانه ای داشته باشند.
لزوم ورود به عملکرد منفعلِ شیخ پُرحاشیه
به گزارش خبرنگاران، بعد از کمیته بین المللی المپیک (IOC) و اتحادیه کمیته های ملی المپیک (ANOC) که برای ورزش در سطح جهانی تصمیم گیرنده هستند، شورای المپیک آسیا (OCA) مهمترین نهاد تصمیم گیرنده ورزش برای قاره آسیا به حساب می آید.
شیخ احمد الفهد الصباح متصدی ریاست در شورای المپیک آسیاست. ریاست وی در OCA از سال 1991 آغاز شد و طبق انتخاباتی که اسفندماه سال 97 در بانکوک برگزار گشت تا سال 2023 ادامه خواهد داشت. شیخ احمد در حالی به عنوان تنها کاندیدای مجمع انتخاباتی اخیر شورای المپیک آسیا توانست رای موافق تمام اعضا را بگیرد که چندماه قبل از آن با حواشی زیادی روبرو شد و به خاطر آنها کرسی های مهم جهانی اش را از دست داد.
این رئیس کویتی ورزش آسیا متهم به ساخت ویدئوهای جعلی برای اثبات فساد دو مقام دولتی کویت و متهم کردن آنها به پول شویی، حیف و میل بودجه عمومی و توطئه علیه دولت شد. حاشیه های پیش آمده برای وی، ورود کمیسیون اخلاق کمیته بین المللی المپیک را به همراه داشت و حتی باعث شد پس از 26 سال از عضویت در این کمیته و همچنین ریاست کمیسیون همبستگی المپیک کناره گیری کند.
آذرماه سال 97 و دو ماه پس از این کناره گیری ها، شیخ احمد که به عنوان تنها نامزد ریاست اتحادیه کمیته های ملی المپیک (ANOC) در انتخابات جدید این اتحادیه در توکیو شرکت کرده بود، بنا به درخواست توماس باخ رئیس IOC انصرافش را از انتخابات گفت -همین موضوع باعث شد انتخابات انوک به زمان دیگری موکول شود - و بدین ترتیب کرسی ریاست انوک را هم از دست داد.
با همه این حواشی، شیخ احمد الفهد الصباح که به واسطه ثروت و قدرت نفوذش یکی از ارکان قدرتمند جنبش المپیک در گذشته به حساب می آمد و حتی عضو فدراسیون جهانی فوتبال هم بود، همچنان نفر اول ورزش آسیاست اما بدون تاثیرگذاری و مدیریت قابل توجه.
به جاست ورزش ایران که سودای کسب کرسی های تاثیرگذار در جهان را دارد، از این فرصت برای بهره مندی خود استفاده کند. سیدرضا صالحی امیری که طی 2.5 سال ریاست در کمیته ملی المپیک خود را مدیری توانمند و تاثیرگذار در ورزش ایران نشان داده، باید پا را فراتر از این گذاشته و برای تاثیرگذاری در ورزش قاره دست به کار شود.
او از اسفندماه سال 97 عضو هیات اجرایی شورای المپیک آسیاست و می تواند در این جایگاه پیگیر عملکرد این شورا باشد و بلاتکلیفی ها و ابهاماتی که به خاطر عدم برنامه ریزی و موضع گیری مشخص ایجاد کرده است.
منبع: خبرگزاری مهر