صابون پزی سنتی بیرجند ثبت ملی شد
به گزارش شهر وبلاگ، صابون پزی سنتی بیرجند در لیست میراث ناملموس (معنوی) ثبت شد.
![صابون پزی سنتی بیرجند ثبت ملی شد صابون پزی سنتی بیرجند ثبت ملی شد](https://shahreweblog.ir/upload/2022/01/20/7b0639c0b061f5c2-e4b26a27f65205d-729f96692cc784.jpg)
به گزارش خبرنگاران از بیرجند، برآبادی مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: قدمت، کیفیت و دوام صابون های بیرجندی پشتوانه ای برای ثبت ملی دانش و فن بومی و سنتی صابون سازی بیرجند شد.
او گفت: صابون بیرجندی به عنوان یکی از فراوریات شاخص خراسان جنوبی به ویژه، شهر بیرجند بیش از یک قرن قدمت دارد که پیشکسوتان بی شماری در این عرصه فعالیت داشته و هرکدام تجربه خود را به نسلی منتقل نموده اند.
برآبادی گفت: این همت و کوشش موجب شده صابون بیرجندی در خراسان جنوبی تا به امروز پیشتاز و معروف بماند؛ صابون بدون اسیدی که دنبه گوسفند و سود سوزآور، اصلی ترین ترکیباتش است.
مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: استفاده از مواد اولیه کاملاً طبیعی در فراوری محصول و خواص درمانی فراگیر آن با کاربرد گیاهان دارویی، چون روناس، سدر و کتیرا به همراه استحکام و دوام صابون بیرجندی، موجب معروفیت آن شده است.
او گفت: فن و هنر صابون سازی در قدیم بیشتر به وسیله خانم ها اداره می شد و بیشتر اساتید نام برده به همراه همسر در کارگاه ها به ساخت صابون مشغول بودند.
برآبادی گفت: پخت صابون برای قوام بهتر و بالا رفتن کیفیت بیشتر محلول صابون، حدود 10 ساعت به طول می انجامد که این مدت، زمان لازم و کافی برای پخت آرام و نظارت و آنالیز مرتب محلول صابون به لحاظ مقدار قلیایی بودن و نگه داری PH مطلوب و استاندارد آن را در اختیار استاد صابون پز قرار می دهد.
مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: مزیت دیگر صابون بیرجندی عدم بو گرفتن آن در طی سالیان است.
ر
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان