خواص فلفل قرمز (چیلی) برای سلامت، زیبایی و درمان بیماری ها
به گزارش شهر وبلاگ، به علت وجود سطح بالای کاپسیسین در فلفل قرمز، طبع این گیاه گرم است. بیشتر خواص فلفل قرمز نیز به دلیل وجود همین ماده پدید می آید.
خبرنگاران | سرویس سلامت - درباره خواص شگفت انگیز فلفل قرمز برای سلامتی بدن چه می دانید؟ فلفل چیلی با داشتن طبیعت و ترکیبات خاص، تأثیرات بی شماری برای درمان و جلوگیری از پیشرفت بیماری ها دارد. در ادامه درباره خواص فلفل قرمز مطالبی ذکر شده است.
مهمترین خواص فلفل قرمز (فلفل چیلی)
همانگونه که اشاره شد خواص فلفل قرمز بی شمار است که در زیر به تعدادی از مهمترین آن ها اشاره می گردد:
- کاهش درد: فلفل قرمز با داشتن اسید بیرنگ کاپسیسین، خاصیت تسکین دهندگی دارد و باعث کاهش شدت سیگنال های درد در اندام های بدن خواهد شد.
- کاهش کلسترول مضر: تحقیقات نشان داده است مصرف فلفل قرمز در رژیم غذایی روزانه باعث کاهش کلسترول خون خواهد شد.
- مبارزه با کم خونی: فلفل قرمز برای افرادی که دچار کم خونی هستند مناسب است چراکه مصرف آن باعث جذب بهتر آهن در خون خواهد شد.
- کمک به انعقاد خون: از دیگر خواص فلفل قرمز می توان به ویژگی انعقاد خون در آن اشاره نمود. در بعضی از کشور ها از این گیاه برای بند آوردن خونریزی به طور اورژانسی استفاده می نماید.
- کمک دهنده قلب: فلفل قرمز به دلیل دارا بودن ترکیبات خاصی، برای قلب و عروق ماده مفیدی به شمار می آید. چرا که سبب بهبود جریان خون و متعادل کردن فشار خون نیز می گردد.
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش: در صورتی که افراد به ناراحتی های معده دچار نباشند، می توانند از فلفل قرمز برای تسهیل در فرآیند هضم غذا کمک بگیرند.
- مبارزه با سرطان: بعضی از تحقیقات نشان داده است که وجود کاپسیسین در فلفل قرمز می تواند جلوی رشد سلول های بدخیم و تومور ها را در بیماری های سرطانی بگیرد.
- درمان و پیشگیری از سرماخوردگی و آلرژی: از فلفل قرمز برای درمان سرماخوردگی نیز استفاده می نمایند چرا که حاوی مقدار زیادی ویتامین c است و این ویتامین برای بهبود سرماخوردگی بسیار مفید است.
سایر خواص فلفل چیلی
- گفته می گردد فلفل قرمز برای سلامتی طحال و لوزالمعده نیز بسیار مفید است.
- همچنین تاثیر مواد موجود در ترکیبات این گیاه مفید در کنترل بیماری های مربوط به اختلالات هورمونی نیز ثابت شده است.
- یکی دیگر از خواص فلفل قرمز این است که برای گرفتگی و اسپاسم عضلات نیز مفید است.
- از فلفل قرمز در طب سنتی برای درمان اسهال حاد و خونی و نیز اسهال ساده استفاده می گردد.
- این ماده غذایی به دلیل افزایش دادن جریان خون در پوست بدن، باعث رشد مو های سر نیز خواهد شد.
- فلفل قرمز باعث استحکام لثه و دندان می گردد.
- این نوع فلفل به دلیل داشتن ویتامین c (ویتامین ث) قدرت ایمنی بدن را افزایش خواهد داد.
- این گیاه پرخاصیت به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی اثر شیمیایی موادی که به بدن آسیب می رسانند را از بین خواهد برد.
- بعضی معتقدند که فلفل قرمز باعث ایجاد انرژی و قدرت در بدن نیز خواهد شد.
- فلفل قرمز خواص ضد التهابی نیز دارد.
فواید فلفل قرمز برای رژیم های لاغری
فلفل قرمز سبب افزایش سوخت و ساز بدن افزایش جریان خون و نیز کاهش کلسترول در بدن خواهد شد. در نتیجه تمامی این خواص باعث کاهش وزن و تناسب اندام نیز می شوند. به افرادی که می خواهند لاغر شوند، توصیه می گردد فلفل تند را به عنوان بخشی از رژیم غذایی در برنامه روزانه کاهش وزن خود بگنجانند. چراکه حالت تندی و سوزش این فلفل باعث سوزاندن کالری شده و بعد از خوردن آن احتیاج به مقدار بیشتری از اکسیژن حس می گردد. این حالت درست مشابه زمانی است که فرد دارای تحرک زیادی شده است.
خواص فلفل قرمز برای زیبایی و پوست
تحقیقات نشان داده است که فلفل قرمز دارای منابع غنی از ویتامین C، ویتامین E و ویتامین B6 است. این مواد به کاهش چین و چروک پوست با افزایش فراوری کلاژن کمک نموده و باعث جوانسازی پوست نیز خواهد شد. همچنین این گیاه برای درمان آکنه و جوش صورت و قرمزی پوست ناشی از جوش صورت نیز بسیار مفید است.
فلفل قرمز چه نوع گیاهی است؟
فلفل قرمز یا فلفل تند عضوی مهم از خانواده متنوع فلفل هاست که در سرزمین های گرمسیری و نیمه گرمسیری به عمل می آید. شکل ظاهری آن به صورت غلافی است که در آن تعدادی میوه یا تخم این گیاه وجود دارد. کشور های آسیایی از جمله ایران و هند از جمله هواداران پر و پا قرص مصرف این ادویه تند و خوش طعم به شمار می آیند. برای استفاده از آن معمولاً این گیاه را ابتدا خشک نموده و سپس به صورت پودر در می آورند و از آن به عنوان چاشنی در هنگام پخت غذا ها اضافه می گردد.
امروزه از این گیاه علاوه بر مصارف خوراکی و غذایی در صنایع دارویی نیز استفاده می گردد چراکه کاربرد فلفل قرمز در درمان نیز ثابت شده است.
شما درباره خواص شگفت انگیز فلفل قرمز چه تجربه ای دارید؟ لطفاً تجربیات خود را در قسمت ارسال نظر برای ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: setare.com