فراوری انگور در میاندوآب 60 درصد افزایش یافت
به گزارش شهر وبلاگ، مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: فراوری انگور در تاکستان های این شهرستان در سال زراعی 1401 - 1400 به 16 هزار تُن رسید که در مقایسه با سال قبل از آن 60 درصد بیشتر است.

علی دیانتی مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با مطلوب ارزیابی کردن عملکرد و کیفیت محصول فراوریی در سال زراعی گذشته از تاکستان های میاندوآب اظهار کرد: با وجود خسارت سرمای دیررس بهار به باغات انگور، با 60 درصد افزایش نسبت به سال گذشته، 16 هزار تن انگور از تاکستان های این شهرستان برداشت شد.
وی افزود: انگور جزء محصولات کم توقع با فرآوری مناسب است و باغدار می تواند با فرآوری آن، محصول فراوریی خود را مدیریت کند و با توجه به کاهش نزولات جوی در سال های اخیر و اجرای برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه یکی از محصولات با احتیاج آبی کم به نسبت سایر محصولات باغی است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به اینکه یک هزار و 600 هکتار از باغات شهرستان به محصول انگور اختصاص دارد، افزود: از این مقدار 70 هکتار از تاکستان های میاندوآب بصورت ایستاده از نوع فلزی و بتونی و بقیه بصورت سنتی کشت شده است.
وی در مورد ارقام انگور کشت شده در شهرستان گفت: باغداران میاندوآبی ارقام انگور یاقوتی، عسگری، بی دانه، بی دانه قرمز، شانی، ریش بابا، کشمشی، صاحبی، فخری، نباتی، شاهانی، خلیلی، لعل حسینی، رازقی شیرازی، شست عروسان و ارقام نو و زود رس مانند فلیم سیدلس، کندری و ترکمن در تاکستان های خود کشت کردند.
دیانتی ادامه داد: انگور به صورت تازه خوری، فراوری سرکه، دوشاب (شیره انگور) و یا با تبدیل به انواع مختلف کشمش (تیزآبی و آفتاب خشک) مصرف می گردد که هر سال حدود 10 درصد محصول انگور فراوریی در شهرستان به صورت تازه خوری مصرف و مابقی به صورت کشمش و سایر فرآورده ها به بازار عرضه می گردد که سال جاری حدود چهار هزار تُن کشمش نیز فراوری شد.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب یادآور شد: در شهرستان میاندوآب پنج واحد فراوری کشمش و میوه خشک کنی در مجموع به ظرفیت چهار هزار تُن و یک کارگاه خانگی جهت فراوری کشمش و فرآوری محصولات باغی فعال است.
شهرستان میاندوآب بعد از تفکیک اراضی کشاورزی شهرستان های نوالتأسیس چهاربرج و باروق، دارای 45 هزار هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت، (شامل: 44 هزار و 500 هکتار اراضی آبی و 500 هکتار اراضی دیم) است و بیش از 50 نوع محصول زراعی و باغی به مقدار 864 هزار تُن از این مقدار اراضی فراوری می گردد.
میاندوآب دارای هفت هزار و 690 هکتار باغ، با فراوری سالیانه بیش از 125 هزار تُن انواع محصولات باغی است.
خبرنگاران مهاباد مهاباد
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان