بوی عیدی، بوی صابون

به گزارش شهر وبلاگ، کرونا هنوز نرفته و عید سال جاری دومین عیدی است که کرونا همه برنامه های نوروزی را بر هم زده. اما باز هم به رسم هر سال، خانم ها دست به کار شده اند تا دستی به سر و گوش خانه بکشند تا مگر گرد و غبار سالی کرونایی را از خانه بزدایند.

بوی عیدی، بوی صابون

یکی از مهم ترین مراحل خانه تکانی شست وشوی ملحفه ها، پرده ها و تمیز کردن مبلمان است.

شست وشوی پرده ها و نکات مهم

در سال های اخیر و با توجه به متنوع شدن مدل پرده ها، شست وشوی آنها در خانه دشوارتر شده اما هنوز هم عده ای می خواهند کارهای شست وشو را خودشان انجام دهند.

ابتدایی ترین کار پیش از شستن پرده ها، خارج کردن گیره ها، قلاب ها و سپس تکان دادن پرده ها برای دریافت گرد و غبار است.

برای این که پرده ها هنگام شست وشو تمیزتر شوند، ابتدا یکی دو ساعتی آنها را در تشتی حاوی آب و پودر صابون خیس کنید تا چرک ها و گرد و خاک های اولیه گرفته گردد.

اگر پرده ها رنگی است، از پودر ماشین لباسشویی بهره ببرید. اگر پرده ها سفید است و نقش و نگار و خطوط رنگی ندارد، می توانید در این مرحله از وایتکس هم بهره ببرید.

خیساندن پرده ها قبل از شست وشو برای این اهمیت دارد که آلودگی ها و کثیفی های اولیه ممکن است در ماشین لباسشویی باعث تیره شدن رنگ پرده گردد و آن را چرک مرده کند.

گاهی ممکن است پرده های سفید خیلی سیاه شده باشند و با آب و صابون هم تمیز نشوند. بهترین راه چاره استفاده از جوش شیرین به جای پودر صابون یا وایتکس است.

مراقب باشید اگر وایتکس زیادی بهره ببرید، بافت پرده ها سریع پوسیده می گردد و گاهی هم پارچه را زرد یا کدر می نماید بنابراین استفاده از صابون یا جوش شیرین همواره در اولویت است.

بعد از گذشت این مرحله می توانید پرده ها را داخل ماشین لباسشویی بیندازید. به خاطر داشته باشید برای جلوگیری از چروک شدن، آنها را بلافاصله از ماشین خارج نموده و آویزان کنید تا به اتوکشی احتیاجی نداشته باشند. خشک کردن پرده در نور آفتاب هم، آن را درخشنده تر می نماید.

برای شست وشوی پرده ها از آب داغ استفاده نکنید تا چروک نشوند. پرده هایی که پلیسه ای هستند را با آب نشویید؛ برای این پرده ها ابتدا گرد و غبار آن را با سری جاروبرقی بگیرید و لکه های آن را هم با اسفنج مرطوب پاک کنید.

اگر حلقه های پرده که با گیره آویزان می شوند، کدر شده یا زنگ زده اند، آنها را در مقداری سرکه بجوشانید تا برق بزنند. پرده هایی که چوبی هستند، با یک برس مرطوب شده با آب تمیز کنید.

هنوز هم پرده های آلومینیومی پیدا می گردد؛ برای تمیز کردن آنها مواد شوینده را روی آن اسپری و با دستمال تمیز کنید. یک راه ساده برای جلوگیری از چروک شدن پرده های حریر، استفاده از پودر صابون به جای پودر ماشین لباسشویی است.

شست وشوی مبل ها با شامپو فرش

برای تمیز کردن مبلمان پارچه ای ابتدا گرد و غبار آن را با جاروبرقی پاک کنید. اگر پارچه مبل یا کوسن ها به راحتی جدا می شوند، حتما آنها را جدا نموده و با ماشین لباسشویی بشویید اما اگر قابل جدا شدن نیستند، می توانید از شامپو فرش برای تمیز کردنشان بهره ببرید. شامپو فرش را با کمی آب گرم ترکیب نموده و با اسفنجی نرم، کف آن را روی پارچه بکشید.

اگر بخارشور دارید، کف را از طریق آن بگیرید ولی اگر بخارشور ندارید، حوله ای تمیز را روی کف ها بکشید تا کاملا پاک گردد. اگر احتیاج به تمیز شدن بیشتر داشت، دوباره این مرحله را تکرار کنید.

بهترین راه برای خشک شدن مبلمان قرار دادن آنها در نور خورشید است. از گذاشتن آنها در هوای آزاد خودداری کنید چرا که به خاطر خیس بودن سریع گرد و غبار می گیرند و دوباره کثیف می شوند.

می توانید از سشوار هم برای خشک کردن مبلمان بهره ببرید. بسیاری از مبل ها از جنس مخمل هستند. برای تمیز کردن آنها، با کشیدن برس در جهت خواب پارچه، ابتدا گرد و خاک آن را بگیرید و در صورت وجود لکه، آن را تمیز و با جاروبرقی هم آن را جارو کنید.

برای شست وشوی مبلمان مخمل، دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را با یک کاسه آبلیمو و آب ترکیب کنید و با دستمال روی لکه ها بکشید تا پاک شوند.

دستمالی که برای این کار استفاده می کنید نباید پرز دهد و حتما آب اضافی آن را بگیرید و سپس روی پارچه بکشید چون مایع شوینده به بافت پارچه مبل آسیب وارد می نماید. علاوه بر این اگر رنگ مبل ها روشن است، می توانید از ترکیب مایع ظرفشویی با آب گرم و حتی مقداری مایع سفید کننده بهره ببرید البته باز هم فقط از کف آن برای تمیز کردن پارچه مبل بهره ببرید. اگر مبلمان شما چوبی است، تنها ضروری است با پارچه ای نرم خاک آنها را بگیرید.

لکه بری از مبلمان

سعی کنید در اولین فرصت لکه های ایجاد شده را پاک کنید. اگر لکه چربی یا روغن روی پارچه مبل ریخته است، ابتدا آن را بشویید سپس از مواد شوینده و بخارشو بهره ببرید.

ساده ترین راه برای زدودن لکه ها، استفاده از لکه برهای آماده است. اما خودتان هم می توانید لکه بری خانگی تهیه کنید. برای لکه های چربی، کمی نمک و الکل را ترکیب نموده و روی لکه بمالید.

اگر پارچه مبل تان ابریشمی است و لکه چربی روی آن نشسته، یک کاغذ خشک کن را روی لکه گذاشته و اتوی داغ را روی آن گذاشته و فشار دهید تا لکه را از بین ببرد.

برای زدودن لکه جوهر هم ابتدا آن قسمت را خیس کنید و مقداری نمک روی لکه بپاشید و با پنبه تمیز کنید. ترکیب محلول گلیسیرین و آمونیاک را هم می توانید روی لکه مالیده و سپس با ترکیب آب و پودر دستی محل لکه را بشویید.

برای زدودن لکه جوهر از سطح پارچه مبل هرگز دستمال را روی مبل نکشید چون باعث پخش لکه می گردد. گاهی هم ممکن است رد سوختگی یا زردی سیگار روی پارچه مبل به جا بماند که می توانید با ساییدن یک حبه قند به آن نقطه، لکه را از بین ببرید.

در پارچه هایی که الیاف مصنوعی دارند می توانید با آبلیمو این لکه را از بین ببرید اما اگر پارچه آن کرکدار است، پنبه ای را به شیر آغشته کنید و لکه را با آن از بین ببرید و سپس با آب و صابون هم لکه شیر به راحتی پاک می گردد.

شست وشوی لحاف و روتختی

سعی کنید ملحفه ها را همراه لباس ها نشویید چون ممکن است رنگ لباس ها روی ملحفه ها اثر بگذارد. بهترین روش شست وشوی آنها با آب و صابون است.

اگر هم لکه ای روی آنهاست، حتما قبل از شست وشو، لکه را از بین ببرید اما اگر ملحفه ها به مرور زمان کدر شده، می توانید یک چهارم پیمانه آبلیمو به محلول شست وشو اضافه نموده و با آب گرم بشویید.

استفاده از آبلیمو علاوه بر این که جایگزین مناسبی برای مواد سفیدکننده محسوب می گردد، باعث درخشندگی پارچه هم می گردد.

استفاده از صابون به عنوان ماده شوینده هم گزینه مناسبی است چون بوی زیادی نداشته و حساسیت ایجاد نمی نماید. می توانید برای لطیف تر شدن پارچه ملحفه ها، از نرم کنننده لباس هنگام آبکشی بهره ببرید.

پیش از شستن روتختی، گوشه ای از آن را ابتدا با ماده شوینده بشویید تا مطمئن شوید رنگ نمی دهد. اگر تغییر رنگی حس کردید، بهتر است شست وشوی آن را به خشکشویی بسپارید.

سعی کنید حتما روتختی را با آب سرد بشویید و پس از آبکشی و خشک کردن روی بند آویزان کنید تا در هوای آزاد خشک گردد.

ندا اظهری - روزنامه نگار / ضمیمه چاردیواری روزنامه خبرنگاران

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 7 فروردین 1400 بروزرسانی: 7 فروردین 1400 گردآورنده: shahreweblog.ir شناسه مطلب: 1168

به "بوی عیدی، بوی صابون" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بوی عیدی، بوی صابون"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید