بهترین اتوبوس ها برای سفرهای بین شهری

به گزارش شهر وبلاگ، اتوبوس که نوعی وسیله نقلیه عمومی محسوب می شود، در ایران شروعی شبیه با فرایند جهانی دارد. از مستندات تاریخی این گونه برمی آید که قبل از اتوبوس های موتوری، در ایران نیز همانند دیگر نقاط جهان، واگن های اسبی رواج داشتند و برای حمل و نقل مسافران استفاده می شدند

بهترین اتوبوس ها برای سفرهای بین شهری

اولین اتوبوس در ایران از طریق یک تاجر بلژیکی در شهر رشت استفاده شد، اما رفته رفته این وسیله نقلیه مورد استقبال قرار گرفت و در تهران نیز استفاده شد. اتوبوس هایی که در ابتدا مورد استفاده قرار می گرفتند به دلیل اینکه از اروپا به کشور وارد می شدند بیشتراً مستهلک بودند. همین موضوع باعث پایه گذاری صنعت اتومبیل سازی در ایران شد. اتوبوس ها بر اساس نوع کاربرد به دو دسته اصلی اتوبوس های درون شهری و اتوبوس های بین شهری تقسیم می گردند. در این مطلب از وبلاگ مِستر بلیط قصد داریم تا برترین اتوبوس ها برای سفرهای بین شهری را بررسی نماییم.

قبل از آنکه به سراغ مبحث مورد نظر برویم بد نیست تا نگاه بسیار مختصری به اتوبوس های بین شهری قدیمی تر داشته باشیم. اولین گروه از اتوبوس ها که به طور جدی برای سفرهای بین شهری مورد استفاده قرار گرفتند اتوبوس های 302 مرسدس بنز بودند که با اتاق اختصاصی شرکت اتوبوسرانی ایران پیما دیده می شدند. البته این اتوبوس ها با نام 302 مشهور نبودند، بلکه به عنوان اتوبوس ایران پیما یا سوپر دولوکس شناخته می شدند. اتوبوس های ایران پیما بسیار کم استهلاک بودند و بیش از 30 سال عهده دار وظیفه جابجایی مسافران بین شهری در ایران محسوب می شدند.

سپس اتوبوس های ولوو به بازار آمدند، ولوو B12 و B7. مرسدس بنزهای C457، اسکانیا C12 و برخی از اتوبوس های کارخانه رنو در پی ولوو یکی یکی از راه رسیدند و صنعت حمل و نقل کشور را کارآمدتر از گذشته کردند.

برترین اتوبوس ها برای سفرهای بین شهری

همانطور که ذکر شد در گذشته تعداد شرکت های اتوبوسرانی و ناوگان آن ها بسیار محدود بود، اما رفته رفته شرکت های مسافربری که دیگر تعدادشان کم نبود و همواره با یکدیگر در رقابت بودند به مدرن کردن ناوگان حمل و نقل خود اقدام نمودند و در نتیجه سفر با اتوبوس به عنوان تجربه ای دلپذیر شناخته شد. می توان گفت انقلاب سفر با اتوبوس در ایران با ورود اتوبوس های VIP رخ داد.

اتوبوس های VIP

VIP مخفف عبارت Very Important Person و به معنی فرد بسیار مهم و یا بهتر است بگوییم ویژه و سفارشی می باشد. جایگاه های VIP همه جا مشاهده می شوند، از ورزشگاه ها تا سالن های سینما و تئاتر و همینطور اتوبوس ها. بنابراین در حقیقت VIP شرکت سازنده اتوبوس نیست، بلکه نوعی از اتوبوس به شمار می رود.

اتوبوس های VIP در دو مدل تخت خواب شو و نیمه تخت خواب شو وجود دارند. در مدل تخت خواب شو که برای سفر در طول شب بسیار مناسب است، جایگاه ها در ردیف های سه تایی قرار گرفته اند و اتوبوس حدبیشتر دارای 25 عدد جایگاه است. همین تعدا کم باعث می گردد که مسافر بتواند پشتی جایگاه را تا 145 درجه خم کرده و به راحتی استراحت کند. در بخش زیرین جایگاه قسمتی تعبیه شده که مسافر می تواند پاهای خود را روی آن قرار دهد.

اتوبوس های نیمه تخت خواب شو، تفاوت چندانی با گروه دیگر ندارند، در حقیقت تنها تفاوت آن ها میزان خم شدن پشتی جایگاه هاست. اتوبوس های VIP نیمه تخت خواب شو دارای 26 تا 36 جایگاه هستند. بر اساس فضای کمی که بین جایگاه ها وجود دارد شاید بتوان گفت این گروه از اتوبوس ها برای مسافت های کوتاه تر و سفر در طول روز گزینه بهتری محسوب می شوند.

به طور کلی اتوبوس های VIP از جایگاه های بسیار راحت و عریضی برخوردار هستند. شاید بارزترین ویژگی آن ها همین جایگاه ها باشد. به دلیل اینکه برای جایگاه ها فضای بیشتری در نظر گرفته شده، ظرفیت این اتوبوس ها کمتر از اتوبوس های عادی است. لازم به ذکر است زمانی که شما بلیط اتوبوس VIP را خریداری می کنید، در واقع نوع اتوبوس را معین کرده اید نه کمپانی سازنده آن را.

به غیر از تفاوت در نوع جایگاه ها، اتوبوس های VIP از سیستم تهویه مطبوع هوا و همینطور سیستم گرمایشی و سرمایشی استاندارد بهره مند هستند. لازم به ذکر است جایگاه های این اتوبوس ها مجهز به مانیتور شخصی می باشند و مسافر در طول سفر می تواند به تماشای فیلم، سریال و کارتون بپردازد، از موسیقی لذت ببرد و یا حتی به انجام برخی از بازی های کامپیوتری بپردازد. همچنین غالب اتوبوس های VIP مجهز به وای فای هستند. یکی دیگر از خصوصیات مهم اتوبوس های VIP فاصله 60 سانتی متری بین چرخ های اتوبوس تا کف آن است که باعث می گردد در طول راستا و به هنگام ترمز و یا عبور از دست انداز، مسافر هیچ ضربه ای را حس نکند. به خاطر داشته باشید این فاصله برای تمامی جایگاه ها یکسان است، بنابراین تفاوت خاصی بین جایگاه های اول و آخر اتوبوس وجود ندارد. طبیعتاً قیمت بلیط اتوبوس VIP نسبت به اتوبوس های معمولی بیشتر است، چرا که مسافر از راحتی و امکانات بیشتری برخوردار خواهد بود.

از اتوبوس های VIP نه تنها در راستاهای بین شهری داخل کشور استفاده می گردد، بلکه به دلیل امکانات و ایمنی این گروه از اتوبوس ها در مسافرت های خارجی نیز گزینه مناسبی به شمار می فرایند. در سفرهای خارجی با اتوبوس های VIP به غیر از خدمات رایج، پذیرایی کامل تری به صورت وعده های غذایی انجام می گیرد. سرعت نیز یکی دیگر از موارد بسیار مهمی است که غالباً برای مسافران مطرح می گردد. اگرچه تمامی وسایل نقلیه می بایست سرعت مجاز را رعایت کنند، اما اتوبوس های مدرن نسبت به مدل های قدیمی تر از سرعت بالاتری برخوردارند. جالب است بدانید اخیراً در طی مراسمی در هلند، سریعترین اتوبوس جهان معرفی شد. این اتوبوس ووبو اوکلز نام دارد و حدبیشتر سرعت آن به 250 کیلومتر در ساعت می رسد.

در کنار تمامی فاکتورهایی که ذکر شد مواردی وجود دارند که رعایت آن ها در طول سفر علی الخصوص سفرهای طولانی به مسافر در جهت تجربه ای لذت بخش و دلپذیر کمک فراوانی می کند. به طور مثال همراه داشتن یک سرگرمی مانند جدول و یا مطالعه کتاب در طول سفر ایده خوبی محسوب می گردد. همینطور داشتن برخی از تجهیزات در سفر با اتوبوس گاهاً ضروری به شمار می رود. نکات لازم در مورد سفر با اتوبوس را می توانید با کلیک بر روی لینک بیشتر مطالعه کنید.

هر دو گروه اتوبوس های معمولی و اتوبوس های VIP از طریق شرکت های زیادی ساخته می شوند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به ولوو، اسکانیا و مان اشاره کرد که در بین مسافران بسیار محبوب هستند. ولی دو برند ولوو و اسکانیا به دلیل اینکه خط تولید منحصر بفرد خود را در کشور دارا هستند بیشتر به چشم می خورند.

مان از جدیدترین اتوبوس های وارد شده به سیستم حمل و نقل کشور است. بر اساس نظرسنجی که از مسافران انجام گرفته است اتوبوس های مان راحت ترین و نرم ترین اتوبوس های بین شهری موجود در کشور هستند. مان در اصل شرکت مهندسی و صنایع سنگین آلمانی و یکی از شرکت های تابعه گروه فولکس واگن است.

اسکانیا که یکی از معروف ترین و معتبرترین شرکت های سازنده خودروهای سنگین و مسافربری در جهانست با کنندگانی نظیر شرکت های ماموت و عقاب افشان در ایران فعالیت می کند. در ایران اتوبوس های اسکانیا که بسیار پرطرفدار نیز هستند غالباً با دو نام مارال و درسا شناخته می شوند.

ولوو در زمینه ساخت خودروهای سنگین فعال است. در ایران شرکت رانیران اتوبوس های ولوو را مونتاژ می کند. در بین همه مدل های ولوو، در ایران تنها مدل BR9 اتوبوس VIP محسوب می گردد.

امروزه خریدهای آنلاین نقش بزرگی در صرفه جویی در زمان و هزینه ایفا می کنند. گردشگری و سفر نیز از این قافله عقب نمانده اند. بیشتر افراد سفرهای خود را از طریق خرید اینترنتی بلیط قطار، اتوبوس و هواپیما انجام می دهند، چرا که دیگر محبور به صرف زمان برای رفتن به آژانس های گردشگری و یا کنندگی های فروش نیستند، بنابراین سریع تر خرید خود را انجام می دهند و از طرف دیگر در خریدهای آنلاین امکان مقایسه قیمت ها و حتی مدل وسایل نقلیه نیز وجود دارد. اما برای خرید آنلاین به وب سایتی معتبر نیاز است. مِستر بلیط که یکی از قدیمی ترین و مطمئن ترین سامانه های آنلاین فروش بلیط اتوبوس، قطار و هواپیما است، در کمترین زمان لیست کاملی از بلیط های اتوبوس به مقصد مورد نظرتان را از تمامی شرکت های مسافربری و با ارزان ترین قیمت ها ارائه می دهد. در ایران شرکت های مسافربری رویال سفر، همسفر، سیر و سفر و ایران پیما نسبت به دیگر شرکت ها شناخته شده تر هستند و اغلب آن ها قبل از خرید بلیط از طریق مسافر، وی را از مدل اتوبوس آگاه می سازند. در مستر بلیط در کمترین زمان مبدأ، مقصد و تاریخ سفر خود را جستجو کنید و لیست کاملی از سفرها را مشاهده نمایید. در نهایت پس از انتخاب و پرداختی بسیار آسان فایل بلیط خود را دریافت کنید.

منبع: کجارو / mrbilit.com
انتشار: 28 اسفند 1400 بروزرسانی: 28 اسفند 1400 گردآورنده: shahreweblog.ir شناسه مطلب: 1864

به "بهترین اتوبوس ها برای سفرهای بین شهری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بهترین اتوبوس ها برای سفرهای بین شهری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید