قانون جدید فدراسیون جهانی و کار سخت تکواندوکاران، نظرات متفاوت است

به گزارش شهر وبلاگ، به گزارش خبرنگاران، نشست شورای اجرایی فدراسیون دنیای تکواندو سه شنبه گذشته برای نخستین بار به صورت غیر حضوری و با استفاده از ویدئو کنفرانس برگزار گردید. در این جلسه بیشتر بحث در مورد شیوع بیماری کرونا و تبعات آن در سطح دنیا بخصوص در ورزش بود. اما در میان نکات مهم مطرح شده، تصویب اصلاحات اساسی در آئین نامه رنکینگ بهترین های دنیا نکته بود که کمتر دیده شد.

قانون جدید فدراسیون جهانی و کار سخت تکواندوکاران، نظرات متفاوت است

بر اساس این آئین نامه که با رأی گیری الکترونیکی به تصویب رسید، 2 امتیاز به قهرمانی جهان، فینال گرندپری و مسابقات گرندپری اضافه شد. بدین ترتیب از این پس امتیاز رقابت های قهرمانی جهان از 12 به 14، فینال گرندپری از 8 به 10 و سری رقابت های گرندپری از 4 به 6 ارتقا پیدا کرد.

این بدان معناست که طلای قهرمانی جهان 140 امتیاز برای تکواندوکار نخست جهان در هر وزن در رنکینگ ثبت می نماید. طلای فینال رقابتهای گرندی پری نیز 100 و هر چهار مرحله گرندپری ها که در طول سال برگزار خواهد شد نیز 60 امتیاز برای نفر نخست آن در پی خواهد داشت. نفرات دوم به بعد نیز امتیازاتی به تبع صندلی خود در رده بندی دریافت می نمایند.

شاید برای تکواندوکاران برتر جهان که در اغلب مسابقات یک پای سکوی قهرمانی هستند، این افزایش امتیازات تفاوت چندانی نداشته باشد و فقط فاصله آنها را با رقبا بیشتر کند، اما سایر تکواندوکارانی که تا رسیدن به مراحل یک چهارم به بعد مبارزه می نمایند، این افزایش امتیازات می تواند تأثیر زیادی روی ارتقا رنکینگ آنها داشته باشد.

مهماندوست: فقط می خواهند کاری انجام داده باشند

رضا مهماندوست سرمربی سابق تیم ملی تکواندو ایران در خصوص این قانون به خبرنگاران گفت: هر چند این تغییر امتیازات انگیزه قهرمانان و نخبه های جهان را برای کسب پیروزی و رسیدن به سکوی قهرمانی بیشتر می نماید، ولی تصویب این قانون بیشتر به آن جهت است که بگویند در شرایط سخت فعلی، ما در حال کار هستیم. واقعاً این افزایش امتیاز چه تأثیری بر مسابقات دارد؟ آنکه نخبه است و سطح فنی بالایی دارد مسابقات خود را با پیروزی پشت سر گذاشته و امتیاز می گیرند. همه چیز برای موفقیت و رسیدن به مدال بستگی به کوشش و تمرین آن تکواندوکار، همه ارکان تیم و مدیریت فدراسیون دارد و تغییر امتیازات چندان مؤثر نیست.

وی اضافه نمود: این قانون به لحاظ مالی نیز تأثیر گذار است، برای فدراسیون جهانی پولسازی خوبی دارد. فدراسیون های ملی در صورت کسب مدال و امتیازات بالای آن، تورنمنت های کمتری اعزام می شوند و کمتر هزینه می نمایند.از آن سو آنها که در مسابقات جهانی و گرندپری ها بازنده می شوند، باید به تورنمنت های بیشتری اعزام شوند تا امتیازات از دست داده را جبران نمایند و این ظلم به کشورهایی است که بودجه کمتری دارند. اگر یک قهرمان نامدار نتیجه یک تورنمنت را از دست بدهد و کشورش هم مشکل داشته باشد، نابود می گردد.در واقع این سیاست فدراسیون جهانی فقط برای کسب درآمد است چرا که هر تورنمنت ثبت نام دارد و …

عسکری: نخبه های جهان سودمند می شوند

فریبرز عسگری سرمربی تیم ملی تکواندو نیز در خصوص آئین نامه اصلاحیه رنکینگ به خبرنگاران گفت: این دست قوانین بیشتر به سود قهرمانان است، از قبل امتیازاتی کسب نموده و صندلی بالایی در رنکینگ دارند و مراحل مقدماتی به رقبای خوب برخورد نمی نمایند و با کسب پیروزی صعود نموده و امتیازات بیشتری کسب می نمایند و این یعنی حاشیه امنیت بیشتر برای آنها، یعنی سخت تر شدن جهت برای تکواندوکارانی که تازه می خواهند وارد رنکینگ شوند. البته نباید استثناهای تکواندو را نادیده گرفت که سطح فنی بالایی دارند و تازه وارد می شوند و با کسب این امتیازات بالا، خود را به رده های بالای جدول می رسانند.

مقانلو: به جای گله مندی، کار کنیم

بیژن مقانلو سرمربی پیشین تیم ملی تکواندو هم در خصوص تغییر امتیازات مسابقات معتبر در تبادل نظر با خبرنگار گفت: به نظر من شرایط برای تمام تکواندوکاران و کشورها یکسان است و همه باید خود را با این قوانین وفق دهند چرا که با اکثریت آرا به تصویب رسیده و می طلبد که به نظرات اکثریت احترام گذاشت. البته با توجه به شرایط، پر رنگ کردن و اهمیت حضور کشورها و قهرمانان در مسابقاتی که امتیاز آنها افزایش یافته، نشان از اهمیت این مسابقات دارد و کشورهای مختلف جهان بدرستی می دانند بجای گله مندی با داشتن چشم انداز، برنامه ریزی منظم و ایده ال فقط می توانند مجوز شرکت در این مسابقات را کسب و امتیاز لازم را برای حضور در المپیک بدست آورند.

وی ادامه داد: اصلی ترین راه برای ارتقا سطح فنی ورزشکاران و مطرح شدن کشورها جهت رسیدن به سهمیه های المپیک حضور در همین دست تورنمنت های معتبر است. با توجه به کم شدن امتیازها در هر سال حفظ و نگهداری و جایگزین کردن قهرمانان جوان مدعی جهت حضور در کلیه رقابت ها بخصوص حضور در مسابقات ذکر شده، به نظر من از اصلی ترین کارهایی است که هر کشور باید انجام دهد. اگر هر کشور چشم انداز روشنی در این خصوص نداشته باشه بدلیل جا ماندن از این ماراتن بتدریج افتخاراتش کم رنگ خواهد شد. امیدوارم بجای گله مندی از تغییر قوانین انرژی خود را صرف ترسیم چشم انداز ایده آل و بر نامه ریزی کنیم تا در آینده خدای نانموده افسوس نخوریم.

ایمانزاده: اهمیت مسابقات معتبر دوچندان می گردد

رضا ایمانزاده از قهرمان دیروز و مربیان امروز تکواندو در خصوص این تغییرات گفت: با این شرایط ارزش مسابقات جهانی و گرند پری ها بیشتر از قبل شده و راه کسب سهمیه المپیک به وسیله گرندپری هموارتر خواهد شد. کشورهای صاحب عنوان بدون شرکت در تورنمنت ها می توانند به وسیله مسابقات جهانی و گرند پری ها کسب امتیاز نمایند. این موضوع می تواند در مدیریت هزینه ها خیلی مؤثر باشد. ضمن اینکه جلوگیری می نماید از تعدد مسابقات، این یعنی خستگی کمتر و کاهش احتمال آسیب دیدگی تکواندوکاران، ضمن اینکه باید مدنظر داشته باشیم که نتیجه نگرفتن در این دست مسابقات فرصت را در اختیار رقبا قرار می دهد و جبران امتیازات از دست رفته به وسیله مسابقات قاره ای و تورنمنت خیلی سخت می گردد.

تبادل نظر با چهار مربی با دیدگاه های مختلف زوایای مختلفی را از تصویب این قانون این قانون به تصویر کشید که شاید مهمترین آن سخت بودن جبران امتیازات از دست رفته در صورت شکست در یک دوره مسابقات بخصوص بخش جهانی آن خواهد بود. برنامه ریزی برای آینده در جهت پشتوانه سازی، حضور مقتدرانه نخبگان و انجام کار تیمی و منسجم برای رسیدن به موفقیت از جمله موارد مهمی است که امید می رود مسئولان فدراسیون تکواندو بیش از گذشته به آن توجه داشته باشند.

اما مهمترین نکته آن اضافه کردن تکواندوکاران به رنکینگ در جهت کسب سهمیه است. هر چند تاریخ اجرای این قانون تا کنون اعلام نشده و پرونده تکواندو ایران هم برای کسب سهمیه بازی های المپیک پیش رو از سیستم رنکینگ بسته شده است، ولی برای چهار سال بعد باید از همین الان برنامه ریزی کرد و در هر وزن حداقل چهار نفر را برای ورود به رنکینگ جهانی و المپیک پرورش داد، چرا که انجام کار گلخانه ای روی تعداد تکواندوکاران معدود، کار را سخت تر از آنچه هست، خواهد نمود.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 3 مرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: shahreweblog.ir شناسه مطلب: 318

به "قانون جدید فدراسیون جهانی و کار سخت تکواندوکاران، نظرات متفاوت است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قانون جدید فدراسیون جهانی و کار سخت تکواندوکاران، نظرات متفاوت است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید